Actrița Aimée Iacobescu, decedată duminică, la vârsta de 71 de ani, după o lungă luptă cu un cancer, va fi înmormântată vineri, la Cimitirul Ghencea Militar din București, potrivit unui comunicat de la Teatrul Național București (TNB).

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de joi, după ora 14.00, când trupul neînsuflețit al actriței va fi depus la Capela Cimitirului Ghencea Militar.

Înmormântarea va avea loc vineri, la ora 13.00, la Cimitirul Ghencea Militar.

Născută pe 23 iunie 1946, însă înregistrată la starea civilă abia pe 1 iulie, la Buzău, Aimée Iacobescu a absolvit ca șefă de promoție Secția de Actorie a Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” din București în 1968, la clasa profesoarei Beate Fredanov, având ca asistenți Octavian Cotescu și Laurențiu Azimioară.

Aimée Iacobescu, celebră, printre altele, pentru rolul principal din lungmetrajul “Zestrea domniței Ralu” (1971), de Dinu Cocea, cu care a colaborat la mai multe filme, a fost și una dintre actrițele preferate ale regretatului regizor Sergiu Nicolaescu.

Printre filmele în care a jucat se numără “De-aș fi… Harap Alb” (1965), “Haiducii” (1966), de Dinu Cocea, “Șapte băieți și o ștrengăriță” (1967), de Bernard Borderie, o coproducție cu Franța
“Răpirea fecioarelor” (1968), de Dinu Cocea, “Haiducii lui Șaptecai” (1971), de Dinu Cocea, “Săptămâna nebunilor” (1971), de Dinu Cocea, “Cu mâinile curate” (1972), de Sergiu Nicolaescu, “Osînda” (1976), de Sergiu Nicolaescu, “Revanșa”, de Sergiu Nicolaescu, “Ultima noapte de dragoste” (1980), de Sergiu Nicolaescu.

Aimee Iacobescu a debutat pe scenă la vârsta de 16 ani, la Teatrul Național București, jucând în spectacolele “Alizuna”, de Tina Ionescu Demetrian, și “Adam și Eva”, de Aurel Baranga. A mai jucat, printre altele, în “Ulciorul Sfărâmat” (1968), pe scena Teatrului din Craiova, în “Troienele”, de Jean Paul Sartre, “Furtuna”, de Nikolai Alekseevici Ostrovski, “Apus de soare”, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, “Richard al III-lea”, de William Shakespeare, “Coana Chirița”, de Tudor Mușatescu, “Vlaicu Vodă”, de Alexandru Davila, “Titanic Vals”, de Tudor Mușatescu etc.

În 2004, Aimée Iacobescu a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – “Arta Spectacolului”, “în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/aimee-iacobescu-va-fi-inmormantata-vineri-la-cimitirul-ghencea-militar-47727.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/aimee-iacobescu-va-fi-inmormantata-vineri-la-cimitirul-ghencea-militar-47727-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv