Administrația Vladimir Putin a cerut Marii Britanii să ofere dovezi că atacul chimic din orășelul Salisbury nu a fost comis de serviciile secrete britanice, avertizând că, în caz contrar, va considera că este o agresiune la adresa unor cetățeni ruși.

“O analiză a tuturor circumstanțelor ne conduce să ne gândim la posibila implicare a serviciilor secrete britanice” în atacul neurotoxic din Salisbury, a comunicat miercuri Ministerul britanic de Externe.

“Dacă părții ruse nu îi vor fi prezentate dovezi împotriva acestei ipoteze, vom considera că avem de-a face cu o tentativă de ucidere a cetățenilor noștri ca rezultat al unei provocări politice majore”, precizează Ministerul de Externe de la Moscova.

Londra atribuie atacul neurotoxic Moscovei și a decis expulzarea a 23 de diplomați ruși în contextul crizei. Este vorba de cel mai mare număr de diplomați ruși expulzați de Marea Britanie în ultimele trei decenii. Aceasta este cea mai gravă criză dintre Rusia și Marea Britanie din ultimii ani. Moscova a negat orice implicare în atacul neurotoxic din Salisbury și, în replică, a dispus expulzarea a 23 de diplomați britanici.

Numeroase state UE, inclusiv România, precum și Statele Unite și Canada au anunțat expulzări de diplomați ruși ca reacție la atacul chimic comis pe 4 martie în Marea Britanie.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/rusia-someaza-marea-britanie-sa-demonstreze-ca-serviciile-secrete-britanice-nu-au-comis-atacul-chimic-47708.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/rusia-someaza-marea-britanie-sa-demonstreze-ca-serviciile-secrete-britanice-nu-au-comis-atacul-chimic-47708-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv