Potrivit unui sondaj realizat recent de reprezentanţii unui fond de investiţii, românii își pun probleme serioase în privința banilor.

Analiştii prevăd că anul acesta ratele în lei vor creşte cu 25%, iar un euro va ajunge la 4,75 de lei.

Când sunt întrebaţi cum se descurcă zi de zi cu banii, peste 30% dintre români susţin că îşi văd statutul financiar ameninţat de riscuri mari şi foarte mari. Asta înseamnă că faţă de acum doi ani procentul aproape s-a dublat, potrivit unui studiu făcut pentru un fond de investiţii, informează Știrile Pro Tv.

Alexandra Smedoiu, vicepreşedinte CFA Society România: „Majoritatea analiştilor prevăd că cursul de schimb va creşte undeva la 4,75 de lei pentrru un euro până la finalul acestui an. Ratele de dobândă, previziunile merg chiar spre 4%, vorbim de indicatorul ROBOR. O creştere de 1 punct a ROBOR, înseamnă o creştere de 25% a ratei.”
Studiul celor de la Erste Asset Management a fost făcut pe 2.100 de români cu vârste între 18 şi 60 de ani, luna trecută şi are o marjă de eroare de 2,1%, potrivit sursei citate.

Tag-uri:
romani, bani in viitor, viitor sarac, studiu, analisti, rate la credite


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1491.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1491-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Potrivit unui sondaj realizat recent de reprezentanţii unui fond de investiţii, românii își pun probleme serioase în privința banilor. Analiştii prevăd că anul acesta ratele în lei vor creşte cu 25%, iar un euro va ajunge la 4,75 de lei. Când sunt întrebaţi cum se descurcă zi de zi cu banii,...

Preluat de la EVZ