Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a acceptat invitaţia liderului de la Phenian, Kim Jong Un, de a face o vizită în Coreea de Nord, informează agenţia sud-coreeană de presă Yohnap, preluată de Reuters, şi agenţia nord-coreeană KCNA, preluată de AFP, conform agerpres.ro.

Potrivit KCNA, va fi o vizită oficială, “la momentul potrivit”, iar invitaţia în numele Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord şi a guvernului de la Phenian “a fost acceptată cu plăcere”.

Kim a făcut invitaţia în timpul vizitei sale la Beijing – prima sa deplasare peste hotare de la preluarea puterii în 2011 – confirmată miercuri de China şi Coreea de Nord, după trei zile de ştiri neoficiale în presa occidentală privind evenimentul.

Postul de radio oficial din Coreea de Nord a confirmat faptul că liderul de la Phenian a efectuat o vizită la Beijing, la invitaţia preşedintelui chinez.

Kim Jong-un a anunțat cu această ocazie, pentru prima dată intenţia sa de a se întâlni cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump. Liderul nord coreean a efectuat o vizită neoficială, de duminică până miercuri, împreună cu soţia sa, Ri Sol Ju, şi cu Choe Ryong Hae, oficial de rang înalt din Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord, precizează Yonhap.

Tag-uri:
Kim jong, kim jong un, coreea de nord, china, relatii china, conflict coreea, sua, sua coreea


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1496.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1496-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a acceptat invitaţia liderului de la Phenian, Kim Jong Un, de a face o vizită în Coreea de Nord, informează agenţia sud-coreeană de presă Yohnap, preluată de Reuters, şi agenţia nord-coreeană KCNA, preluată de AFP, conform agerpres.ro. Potrivit KCNA, va fi o vizită oficială, 'la momentul...

Preluat de la EVZ