Ministrul japonez de Externe, Taro Kono, a condamnat ferm, miercuri, exercițiile militare desfășurate de Rusia la sud de Insulele Kuril, relatează site-ul agenției Tass.

Regimul de la Tokyo a trimis o scrisoare de protest prin intermediul canalelor diplomatice.

“Aceste acțiuni duc la consolidarea armatei ruse pe <Teritoriile Nordice> (n.a. – denumirea dată de Japonia părții sudice a Insulelor Kuril), ceea ce este incompatibil cu poziția noastră pe aceste insule”, a spus Taro Kono.

Marți, Rusia a trimis pentru prima dată două avioane de luptă Su-35 pe disputatele Insule Kuril, care au fost teritorii japoneze, fiind ocupate de Uniunea Sovietică de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ministrul rus al Apărării susține că a fost vorba despre un zbor de antrenament privind protejarea frontierelor aeriene ale țării.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/japonia-condamna-ferm-exercitiile-militare-derulate-de-rusia-in-apropiere-de-disputatele-insule-kuril-47699.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/japonia-condamna-ferm-exercitiile-militare-derulate-de-rusia-in-apropiere-de-disputatele-insule-kuril-47699-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv