Percheziții de amploare, în această dimineață, desfășurate de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și de către polițiștii antidrug. Aceștia au descins la 13 adrese, pentru percheziții într-un dosar de trafic de stupefiante și etnobotanice, traficanții fiind aprovizionați chiar de un jandarm.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în dosarul instrumentat de Serviciul Teritorial Oradea al DIICOT, grupul a fost constituit la inițiativa jandarmului Dan Marius Mendea, care era și principalul furnizor de substanțe psihoactive.

“Substanțele le comercializa atât en-gros, sub forma de pulbere pentru stropit, cât și en-detail, sub formă de materie vegetală gata preparată către mai mulți traficanți de astfel de substanțe de pe raza mun. Oradea”, se arată în comunicat.

Jandarmul bihorean livra subsanțele către persoane de încredere, procurorii enumerându-i pe Mihai Răzvan Tamaș, Eduard Levente Scholler, Papp Emanuel, Alexandru Mircea Seraficean care între timp a decedat. După ce primeau substanțele psihoactive, aceștia le livrau persoanelor situate în cadrul grupului infracțional organizat la nivelul imediat inferior, cum sunt Marin Stuparu, Cornel Răsvanță și Ioan Conoloș, iar mai apoi aceștia livrau consumatorilor substanțele prin intermediul dealerilor, în rândul acestora fiind enumerați Alexandru Ioan Șutu, Laviniu Andrei Huh, Ileana Maria Criste, Gabriel Bordaș, Ștefan Sebastian Covășdan, Dacian Nicolae Dronca, Georgiana Alina Opre și Marius Lucian Lungu.

“Este vorba despre persoane care sunt cercetate în prezenta cauză sau în alte cauze aflate pe rolul unității noastre de parchet, care au o activitate laborioasă și continuă în timp, de vânzare de psihoactive”, se precizează în comunicat.

Pe 27 martie, unul dintre membrii grupării a fost prins vânzând 50 pastile ecstasy investigatorului acoperit infiltrat în anturajul grupării, contra sumei de 3.000 lei. În această dimineață, sub coordonarea procurorilor DIICOT Oradea, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog Oradea au descins la 13 adrese, pentru percheziții domiciliare autorizate de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor, în urma cărora s-au descoperit substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, atât sub formă de pulbere, cât și sub formă de materie vegetală.

La sediul DIICOT și la BCCO Oradea vor fi aduși în vederea audierii 16 suspecți. În cauză cercetările se efectuează împreună cu lucrători din cadrul BCCO Oradea – Serviciul Antidrog, la percheziții beneficiind și de susținerea lucrătorilor din cadrul IPJ Bihor și IJJ Bihor.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/grupare-de-traficanti-de-droguri-destructurata-capul-retelei-un-jandarm-47712.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/grupare-de-traficanti-de-droguri-destructurata-capul-retelei-un-jandarm-47712-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv