Decizia privind numirea fostului ministru de Finanțe Ionuț Mișa în funcția de preȘedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, semnată de premierul Viorica Dăncilă, a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

”Ionuț Mișa se numește în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală”, se arată în decizia Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial nr. 275/2018.

Monitorul Oficial a publicat și decizia privind eliberarea din funcția de președinte al ANAF a Mirelei Călugăreanu.

Ionuț Mișa, fostul ministru de Finanțe, a fost propus șef al ANAF de către ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

“Am făcut o propunere în acest sens și nu am făcut o propunere ca să mă aflu în treabă”, a răspuns ministrul Eugen Teodorovici dacă l-a propus pe Ionuț Mișa și dacă fostul ministru este recomandarea sa personală.

“Este o propunere făcută către prim-ministru de numire a domnului Ionuț Mișa în funcția de șef al ANAF. (…) Toate explicațiile și argumentele vor fi date, după ce numirea apare în Monitorul Oficial”, a mai spus Teodorovici.

Întrebat dacă a demis șefi de la ANAF: “Nu, nu”. În spațiul public apăruseră informații că peste 20 de directori din ANAF urmează să fie schimbați.

“Evaluări trebuie să fie în permanență pentru că vorbim despre o structură extrem de importantă a statului, de a cărei activitate depinde cam tot ce înseamnă economiei în această țară și nu numai. Evaluarea pe care o face viitoarea conducere, va veni cu un plan clar de măsuri de schimbare a situației, soluții care să ducă la o abordare mult mai corectă și eficientă”, a declarat ministrul de Finanțe.

Ionuț Mișa a fost ministru al Finanțelor înaintea lui Eugen Teodoriovici, iar la schimbarea din ianuarie 2018, Mișa a declarat: “Un mandat greu cu foarte multe provocări, cu multe măsuri din programul de guvernare de realizat. Bănuiesc că ați văzut situația centralizată. E ministerul care a realizat cele mai multe măsuri din programul de guvernare”.

Ionuț Mișa este considerat a fi artizanul Revoluției Fiscale, anterior numirii sale ca ministru de Finanțe, în 2017, ocupând funcția de director al Direcției Marii Contribuabili din cadrul ANAF.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/fostul-ministru-ionut-misa-noul-presedinte-anaf-47711.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/fostul-ministru-ionut-misa-noul-presedinte-anaf-47711-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv