Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 101 ani, ar putea primi titlul de cetățean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului București, la propunerea consilierilor USR, „în semn de recunoaștere a contribuției sale la promovarea valorilor culturale românești”.

„Ca filosof și eseist a avut o activitate publicistică remarcabilă. Mihai Șora a avut o contribuție importantă în societatea românească prin activitatea sa profesională desfășurată în cadrul Editurii de Stat pentru Literatură și Artă (redactor-șef între anii 1954 – 1969), unde s-a remarcat ca fiind fondatorul unei noi colecții de cărți, «Biblioteca pentru Toți», Editurii pentru Limbi străine (șef de secție între anii 1951 – 1954), Ministerului de Externe (referent de specialitate între anii 1948 – 1951)”, se arată în expunerea de motive a proiectului CGMB care va fi votat miercuri.

Propunerea este făcută de consilierii generali ai USR, „în semn de recunoaștere a activității sale și a contribuției la dezvoltarea și promovarea valorilor culturale românești”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/filosoful-mihai-sora-ar-putea-deveni-cetatean-de-onoare-al-capitalei-47698.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/filosoful-mihai-sora-ar-putea-deveni-cetatean-de-onoare-al-capitalei-47698-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv