Potrivit unui punct de vedere transmis miercuri de Biroul de relaţii publice al Curţii de Apel Ploieşti, instanţa a fost sesizată de Ministerul Justiţiei pe 27 februarie în vederea furnizării de informaţii suplimentare solicitate de autorităţile sârbe. Pe 2 aprilie, Tribunalul Prahova a comunicat spre ştiinţă Curţii de Apel Ploieşti informaţiile solicitate, potrit agerpres.ro.

Sebastian Ghiță, ATAC DUR la adresa lui Tudorel Toader: „Să le explice sârbilor că a venit cu probe false”

“Urmare acestei sesizări, la data de 05.03.2018 judecătorul delegat de la Biroul Executări Penale din cadrul Curţii de Apel Ploieşti a formulat răspuns, care a fost înaintat Ministerului de Justiţie, prin fax, la aceeaşi dată. În continuare, la data de 07.03.2018, Ministerul Justiţiei, prin fax, a solicitat relaţii suplimentare. Adresa de răspuns a fost întocmită de judecătorul delegat de la Biroul Executări Penale din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi la aceeaşi dată (…) a fost transmisă prin fax către Ministerul Justiţiei”, se precizează în punctul de vedere al Curţii de Apel Ploieşti.

Conform aceleiaşi surse, aceeaşi adresă de răspuns a fost transmisă Ministerului Justiţiei şi în original, la data de 21 martie.

“Aspectele care au condus la înaintarea acestei din urmă adrese, în original, către Ministrul Justiţiei, la data de 21.03.2018, formează obiectul unei cercetări administrative, în vederea identificării persoanelor responsabile cu privire la aceasta”, se mai menţionează în documentul citat.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a acuzat miercuri o întârziere în transmiterea unora dintre documentele solicitate de la Curtea de Apel Ploieşti. “Am solicitat Curţii de Apel, cum cere procedura de extrădare, documentele în original. Dacă ni le-a trimis în copie pe 7 martie, în original ni le-a trimis pe 21 martie 2018. În aceeaşi zi, 21 martie, au fost transmise prin curierat rapid către Ministerul Justiţiei din Serbia şi avem dovada primirii la ministerul din Serbia pe 23 martie. (…) Cel mult puteţi întreba Curtea de Apel Ploieşti de ce i-au trebuit două săptămâni, de pe 7 martie până pe 21 martie, să ajungă de la Ploieşti la Ministerul Justiţiei din România unde ar fi ajuns şi pe jos mai devreme de două săptămâni”, a declarat Toader.

Toader, PRIMA REACȚIE de la Belgrad despre Ghiță. Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre EXTRĂDAREA fostului deputat

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că informaţiile suplimentare solicitate pentru soluţionarea cererii de extrădare a lui Sebastian Ghiţă au fost transmise autorităţilor sârbe în cursul lunii martie.

Tag-uri:
ghita, extradare, toader, acte, ancheta, cercetare, administrativa, curtea de apel, ploiesti


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1558.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1558-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Potrivit unui punct de vedere transmis miercuri de Biroul de relaţii publice al Curţii de Apel Ploieşti, instanţa a fost sesizată de Ministerul Justiţiei pe 27 februarie în vederea furnizării de informaţii suplimentare solicitate de autorităţile sârbe. Pe 2 aprilie, Tribunalul Prahova a comunicat spre ştiinţă Curţii de Apel...

Preluat de la EVZ