Mormântul a fost descoperit în orașul Imola din nordul Italiei. Oasele fătului rămase între picioarele femeii, și rana de la nivelul capului, au declanșat o cercetare aprofundată, care a fost recent publicată în revista World Neurosurgery de către cercetătorii de la Universitățile din Ferrara și Bologna, notează Forbes.

Bazându-se pe poziționarea oaselor fătului, cercetătorii au concluzionat că au de-a face cu un caz de “naştere după moarte”, în sicriu, când un copil este “expulzat” forțat din corpul mamei după decesul acesteia.

Pe baza lungimii osului coapsei superioare, fătul a fost estimat la aproximativ 38 de săptămâni de gestație. Capul și partea superioară a bebelușului erau sub cavitatea pelviană, în timp ce oasele piciorului erau aproape sigur în interiorul acesteia. În acest context se poate spune că a fost vorba despre un făt apropiat termenului: capul în jos în pregătirea pentru naștere. Dar, de asemenea, înseamnă că fătul a fost probabil parțial eliberat, mai scrie forbes.

Tag-uri:
femeie, a născut, în siciriu, Italia, Ferrara


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1527.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1527-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Mormântul a fost descoperit în orașul Imola din nordul Italiei. Oasele fătului rămase între picioarele femeii, și rana de la nivelul capului, au declanșat o cercetare aprofundată, care a fost recent publicată în revista World Neurosurgery de către cercetătorii de la Universitățile din Ferrara și Bologna, notează Forbes. Bazându-se...

Preluat de la EVZ