Învăţământul general obligatoriu este de 15 clase şi cuprinde ultimii 2 ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul preşcolar şi învăţământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020“, se precizează în proiectul de lege.

“Ideea de obligativitate înseamnă o şansă la educaţie de calitate şi pentru mediile defavorizate. În felul acesta, de la cei 13 de ani de acum – 12 clase şi una pregătitoare – se adaugă încă doi ani, dar în etape”, a declarat iniţiatorul proiecului, deputatul PSD Camelia Gavrilă, potrivit Mediafax.

Însă, contrar celor susţinute de deputat, în prezent, în România, învăţământul obligatoriu are 11 clase, incluzând clasa pregatitoare, care începe de obicei în jurul vârstei de 6 ani, încheindu-se la nivelul clasei a X-a.

Tag-uri:
învăţământul, obligatoriu, clase


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1547.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1547-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
'Învăţământul general obligatoriu este de 15 clase şi cuprinde ultimii 2 ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul preşcolar şi învăţământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020', se precizează în proiectul de lege. 'Ideea de obligativitate...

Preluat de la EVZ