Filmarea postată pe internet de șeful districtului Breaza al Romsilva, în care este surprins momentul întâlnirii dintre un cerb și un cal a atras mii de aprecieri pe o pagină de socializare. Povestea a luat brusc o întorsătură tragică când asociația Wild Bucovina, care militează pentru drepturile animalelor, a lansat ideea că cerbul filmat ar fi fost braconat de către săteni, postând o poză cu un cadavru de cerb, cu coarnele tăiate și prins sub trunchiul unui copac. În replică, Romsilva susține că nu ar fi vorba despre același exemplar cu cel filmat, ci despre un pui de cervidă.

„Imaginile surprinse sunt pe fondul de vânătoare 19 Muncelu și au fost făcute în urmă cu o lună și jumătate. Regia Romsilva a postat aceste imagini fiindcă este o relație dintre două animale care nu au ocazia să se întâlnească foarte des. Dacă erau de bună credință își puneau întrebarea de ce a ajuns cerbul în curtea omului. Părerea noastră este că a fost hăituit de lupi și s-a refugiat.

De doi ani de zile nu mai avem voie să vânăm lupi. Au fost identificate 150 de exemplare, de trei ori mai mult decât ar trebui să fie. Acest lucru a dus la scăderea numărului de cervide cu mai mult de 150-200 de exemplare. Suntem aproape sub optim și asta este o chestie gravă. (…) Noi ca Romsilva nu avem ce căuta pe un fond de vânătoare privat. Din 71 de fonduri de vânătoare de pe raza județului doar 23 sunt ale noastre. Fondul 19 Muscelu aparține de AJVPS. Este fond privat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Romsilva Suceava, George Celsie.

Dispărut fără urmă

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava ne-a declarat că, având în vedere tot acest scandal, s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar in rem de braconaj. „O echipă formată din 15 polițiști s-a deplasat la fața locului dar nu au găsit niciun cadavru sau leș de cerb. Nici în zona indicată de cetățeni. Cadavrul a dispărut, dacă a fost. Ori l-au devorat animalele, ori, având în vedere că era în proximitatea pârâului Moldovei, poate a fost purtat de ape mai la vale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul de poliţie Ionuţ Epureanu.

Surse din poliție au comentat ironic: „Principalul suspect este calul fiindcă el a fost ultimul care a văzut cerbul în viață. Pe fondul geloziei pe tema coarnelor, i-a aplicat mai multe lovituri care au dus la decesul cerbului. Acolo este un conflict între Romsilva și Wild Bucovina. Imaginile cu cerbul fericit și acel cal au fost surprinse undeva prin luna februarie. Cei de la Romsilva au promovat imaginile, iar cei de la Wild Bucovina le-au dat în cap. „Degeaba vorbiți voi tâmpenii când cerbul este mort în pădure”, ar fi venit replica Wild Bucovina.

„Cert este că e un nou caz Elodia. Cioacă o fi fost el condamnat fără cadavru, dar în acest caz, puțin probabil”.

Tag-uri:
elodia, suceava


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/22cerb-suceava.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/22cerb-suceava-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Filmarea postată pe internet de șeful districtului Breaza al Romsilva, în care este surprins momentul întâlnirii dintre un cerb și un cal a atras mii de aprecieri pe o pagină de socializare. Povestea a luat brusc o întorsătură tragică când asociația Wild Bucovina, care militează pentru drepturile animalelor, a...

Preluat de la EVZ