Câteva zeci de persoane care au avut de suferit în urma tragediei din Clubul Colectiv au mers, miercuri seara, în fața Ambasadei Rusiei, și au depus flori, jucării și au aprins lumânări, în semn de condoleanțe pentru familiile celor 64 de oameni care și-au pierdut viața în incendiul din orașul rus Kemerovo. Inițiativa de a face acest gest le aparține reprezentanților Asociației Colectiv.

“Focul nu ține cont de loc, de nație, de limbă. Lovește nemilos și lasă în urmă scrum. Devorează vieți și maltratează suflete. Suntem alături de victimele incendiului din Rusia”, au spus cei de la Asociația Colectiv în anunțul lor.

“Am trecut prin aceleași etape acum doi ani în România și cred că înțelegem foarte bine ce simt părinții care și-au pierdut copiii acolo. Vrem să transmitem că suntem alături de ei. Eu, unul sunt alături de ei, îi înțeleg foarte bine. Și eu mi-am pierdut copilul, la 22 de ani, tot într-un loc public, unde ar trebui să mergem… Oricare dintre noi își imaginează că se duce să mănânce, să bea o bere sau să facă o cumpărătură într-un mall, fiind siguri că toată lumea și-a făcut datoria și acolo nu se poate întâmpla așa ceva. Iată că se poate. Nu am învățat nimic, pentru că ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru, și vedem că nu s-a schimbat nimic”, a declarat pentru MEDIAFAX Eugen Iancu, președintele Asociatiei Colectiv și tatăl unui tânăr care a murit în incendiul din octombrie 2015 din clubul omonim.

La rândul său, Elena a spus că românii înțeleg cel mai bine astfel de tragedii: “Vrem să transmitem condoleanțe familiilor care au de suferit în urma tragediei. Este până la urmă și ceva care pe noi, românii, ne doare mai tare, poate, decât pe mulți alții din Europa. De ce? Nu pentru că ne-a readus în memorie, ci pentru că la noi a existat Colectiv și faptul că s-a mai întâmplat, că se repetă… Nu contează limbă, nu contează loc, rasă, nimic, decât viața. Acești copii, ca și ai noștri, au murit din cauza unor oameni. Sper să se rezolve și problema noastră, a celor de la Colectiv. Eu aștept reacția statului la ei – poate că nu vor face aceeași greșeală ca la noi. Sunt doi ani și jumătate de când noi căutăm vinovații. Sunt absolut la vedere vinovații, și cu toate aceste, se tergiversează”.

Cel puțin 64 de persoane au murit, iar alte zece au dispărut, după ce un incendiu a izbucnit într-un centru comercial din orașul Kemerovo, aflat în sud-vestul regiunii ruse Siberia. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că miercuri va fi zi de doliu național în memoria victimelor incendiului produs într-un mall din orașul rus Kemerovo.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/asociatia-colectiv-lumanari-la-ambasada-rusiei-romanii-inteleg-cel-mai-bine-astfel-de-tragedii-47720.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/asociatia-colectiv-lumanari-la-ambasada-rusiei-romanii-inteleg-cel-mai-bine-astfel-de-tragedii-47720-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv