Un urs a pătruns, în noaptea de luni spre marți, într-o gospodărie din localitatea Colți, județul Buzău, de unde a luat un porc de 150 de kilograme. Autoritățile locale au mers pe teren pentru stabilitarea pagubelor.

Viceprimarul localității Colți, Octavian Stanciu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că un urs atacat, în noaptea de luni spre marți, o gospodărie din comună, de unde a luat un porc de 150 de kilograme.

”Oamenii s-au uitat cum este luat porcul din ogradă. Nu puteau interveni. Ursul l-a mâncat, am înțeles că ar fi și îngropat din porc prin pădure. A venit primăvara și coboară din pădure. Este primul lui atac, dar ne așteptăm și la altele”, a declarat Stanciu.

Viceprimarul a adăugat că marți autoritățile au mers la gospodăria atacată de urs pentru constatare.

”Am mers pentru constatare. Am făcut și adrese către Garda Forestieră și către mediu. Aceste adrese trebuie făcute pentru despăgubire, altă putere nu avem. Din gospodăria asta ursul a mai luat acum doi ani tot un porc”, a afirmat viceprimarul din Colți.

Potrivit acestuia, ursul terorizează localnicii de aproximativ patru ani.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/un-urs-a-intrat-intr-o-gospodarie-si-a-mancat-un-porc-de-150-de-kilograme-47678.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/un-urs-a-intrat-intr-o-gospodarie-si-a-mancat-un-porc-de-150-de-kilograme-47678-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv