Christopher Wylie, fost director pentru cercetare al companiei Cambridge Analytica, sugerează că predecesorul său, Dan Mureșan, ar fi fost otrăvit în Kenya, după ce contractul la care lucra “nu a mers cum trebuia”, informează presa britanică.

Dan Mureșan, fiul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureșan, a fost găsit mort într-o cameră a unui hotel din Nairobi (Kenya), în anul 2012. Acesta lucra pentru firma Cambridge Analytica la campania electorală a președintelui kenyan Uhuru Kenyatta.

“Oamenii suspectau că a fost otrăvit în camera lui de hotel. De asemenea, am auzit că poliția a fost mituită să nu intre în camera de hotel pentru 24 de ore”, a declarat Wylie, în cursul audierii sale în cadrul unei comisii a Parlamentului britanic, potrivit site-ului cotidianului The Sun.

“Asta este ceea ce mi s-a spus. Nu am fost acolo, așa că nu pot vorbi despre veridicitatea acestor informații”, a adăugat fostul angajat al Cambridge Analytica.

Acesta a mai afirmat că nu a fost informat despre soarta predecesorului său în momentul când a fost angajat la Cambridge Analytica, subliniind că tot ceea ce știe despre moartea predecesorului său se bazează pe simple speculații.

Christopher Wylie a dezvăluit pentru publicațiile The New York Times și Observer că firma Cambridge Analytica a folosit o aplicație creată de un cercetător ruso-american născut în Republica Moldova, numită “thisisyourdigitallife”, pentru a colecta date personale a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook și pe care le-ar fi folosit ulterior pentru a influența alegerile prezidențiale din SUA, în anul 2016, și referendumul privind apartenența Marii Britanii la UE.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/un-fost-angajat-al-companiei-cambridge-analytica-sugereaza-ca-dan-muresan-ar-fi-fost-otravit-47682.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/un-fost-angajat-al-companiei-cambridge-analytica-sugereaza-ca-dan-muresan-ar-fi-fost-otravit-47682-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv