Un tânăr din Alba susține că a fost bătut de un polițist aflat în timpul liber, după ce a ieșit dintr-un club, pe motiv că nu a vrut să se legitimeze. Tânărul internat în spital a fost și el reclamat pentru ultraj, iar Poliția a început cercetările.

Tânărul susține că a fost agresat, vineri, de polițist, după ce a ieșit dintr-un club din orașul Ocna Mureș, pe motiv că nu a vrut să se legitimeze.

”Când am ieșit din club, în timp ce mă îndreptam spre casă, la aproximativ 10 metri, am fost oprit de agentul de poliție, care mi-a cerut să îi prezint buletinul. Având în vedere că acesta nu avea uniformă de polițist și nici nu îl văzusem până atunci, am refuzat să mă legitimez întrebându-l <Cine ești tu ca să mă legitimez în fața ta?>. Răspunsul lui a fost <Îți arăt eu cine sunt>, după care m-a dus cu forța la secția de Poliție, unde am fost bătut cu pumnii, picioarele și cu bastonul. Între timp, venise un coleg de-al lui care i-a cerut să mă lase în pace și atunci am luat-o la fugă, prin pădure, spre casă. A luat-o și el la fugă după mine, însă am reușit să scap”, a povestit tânărul.

Acesta a precizat că a avut două coaste rupte și a rămas internat la Spitalul Municipal din Aiud, pentru investigații și îngrijiri medicale.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Alba, Luminița Prodan, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că în acest caz se fac verificări. Și polițistul acuzat a depus o plângere pentru ultraj, cu toate că era în timpul liber, considerând că faptele asupra sa aveau legătură cu calitatea pe care o deține.

”S-a luat legătura cu presupusa victimă, iar plângerea sa a fost consemnată, urmând ca aceasta să fie declinată unității de parchet competente pentru soluționare. S-a dispus efectuarea de verificări în ceea ce privește respectarea normelor de etică și conduită profesională de către polițist, iar la momentul producerii evenimentului se afla în timpul liber. Legat de acest incident, în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.), polițistul implicat a formulat plângere pentru ultraj, care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud pentru competentă soluționare”, a spus Luminița Prodan.

Sursă foto: alba24.ro

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/tanar-internat-in-spital-dupa-ce-ar-fi-fost-batut-de-un-politist-aflat-in-timpul-liber-47683.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/tanar-internat-in-spital-dupa-ce-ar-fi-fost-batut-de-un-politist-aflat-in-timpul-liber-47683-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv