Președintele Franței a confirmat marți informațiile care se vehiculau de câteva zile: a luat decizia de a coborî vârsta școlarizării obligatorii, de la 6 ani în prezent, la 3 ani din 2019.

„Vreau să încetăm să considerăm școala maternă (numele dat grădinișei în Franța – n.r.) ca pe o opțiune”, a declarat Macron la o ceromonie.

În Franța, majoritatea copiilor sunt deja înscriși la grădiniță de la trei ani. În anul școlar 2015/2016 (ultimele cifre cunoscute), 97,6% dintre micii francezi au fost dați la grădiniță de la 3 ani.

„Această cifră medie acoperă diverse inegalități, în spatele lor sunt practici profund diferite de la un teritoriu la altul”, a insistat totuși șeful statului. „Vreau ca prin această obligativitate, începând din toamna lui 2019, să putem corija aceste diferențe, care sunt inaccepabile”, a precizat Macron.

În 2013, ministrul PSD al Educației, Remus Pricopie, anunța că „în 6-8-10 ani, grădinița va deveni obligatorie de la 3 ani” și în România.

Practic, copiii sunt instituționalizați imediat ce ies din scutece. Cei 7 (6) ani de acasă dispar. Rolul părinților în educația copilului tinde să devină nul. Calea spre îndoctrinarea de către stat este liberă.

P.S. Emmanuel Macron nu are copii. El și-a cunoscut soția, cu 24 de ani mai în vârstă, în cadrul procesului de școlarizare, aceasta fiindu-i profesoară de Franceză.

Tag-uri:
macron, scoala, trei, gradinita, obligatoriu, educatie, pricopie


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1450.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1450-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Președintele Franței a confirmat marți informațiile care se vehiculau de câteva zile: a luat decizia de a coborî vârsta școlarizării obligatorii, de la 6 ani în prezent, la 3 ani din 2019. „Vreau să încetăm să considerăm școala maternă (numele dat grădinișei în Franța – n.r.) ca pe o opțiune”,...

Preluat de la EVZ