În schimb, fondatorul Facebook, care și-a cerut scuze pentru „încălcarea încrederii”, își va trimite unul din directorii executivi, pe Chris Cox, pentru a oferi răspunsuri în fața parlamentarilor britanici, potrivit BBC.

Astfel, Comisia specială a Ministerului Culturii din Marea Britanie va asculta mărturia subalternului lui Zuckerberg, după pauza de Paști a parlamentarilor.

Ca urmare a scandalului Cambridge Analytica, cotaţiile acţiunilor Facebook au scăzut, săptămâna trecută, luni cu 6,8%, iar marţi cu încă 5,4%, ceea ce a redus valoarea pe piaţă a firmei cu zeci de miliarde de dolari. Ca urmare a scandalului care s-a iscat, directorul general al firmei, Alexander Nix, a fost suspendat.

Scandalul datelor personale a izbucnit acum circa 10 zile, după ce s-a aflat că firma Cambridge Analytica din Regatul Unit a colectat date personale a circa 50 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook, fără acordul acestora, pentru a le folosi în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump. Cambridge Analytica a folosit, se pare, aplicaţia „thisisyourdigitallife” dezvoltată de profesorul de psihologie Aleksandr Kogan de la Universitatea din Cambridge. Aplicaţia a fost instalată de circa 300.000 de persoane, care au permis astfel accesul atât la datele lor, cât şi ale prietenilor lor din reţea, ceea ce a însemnat un total de zeci de milioane de utilizatori ai Facebook, porivit agerpres.ro.

Mark Zuckerberg şi-a exprimat miercuriea trecută „regretul” şi a recunoscut „erorile”. El a promis, de asemenea, că va limita accesul la datele personale prin aplicaţii terţe şi că vor fi informaţi toţi utilizatorii ale căror date ar fi putut fi folosite fără consimţământul lor.

Tag-uri:
Facebook, Zuckerberg, scandal Facebook, cambridge analytica, comisie parlament, marea britanie, comisie


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1442.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1442-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
În schimb, fondatorul Facebook, care și-a cerut scuze pentru „încălcarea încrederii”, își va trimite unul din directorii executivi, pe Chris Cox, pentru a oferi răspunsuri în fața parlamentarilor britanici, potrivit BBC. Astfel, Comisia specială a Ministerului Culturii din Marea Britanie va asculta mărturia subalternului lui Zuckerberg, după pauza de Paști...

Preluat de la EVZ