Anunţul a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, care întrebat, înaintea şedinţei, dacă se va discuta despre referendumul pentru familie, a spus: „Da”.

Vicepremierul Paul Stănescu a înaintat şi o perioadă posibilă pentru organizarea scrutinului popular. „Cred că da, conform graficului cred că da, va fi referendum pentru familie”, a precizat Stănescu.

Întrebat dacă scrutinul ar putea avea loc în primăvara acestui an, respectiv în luna mai, Stănescu a spus că, „din toate calculele, aşa ar trebui să fie”. În toamna anului 2015, „Coaliţia pentru Familie”, din care fac parte 41 de asociaţii şi ONG-uri, a decis demararea procedurilor de revizuire a Constituţiei României pentru modificarea articolului 48, alineat 1, „Familia”. Proiectul de lege propus revizuieşte articolul 48 astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

În forma actuală, articolul 48 defineşte familia drept „căsătoria liber consimţită între soţi”, fără a preciza sexul sau numărul acestora.

Iniţiativa cetăţenească a fost depusă, în Parlament, de Coaliţia pentru Familie şi a strâns 3 milioane de semnături de susţinere. Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei.

Tag-uri:
familie, psd, referendum


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1392.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1392-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Anunţul a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, care întrebat, înaintea şedinţei, dacă se va discuta despre referendumul pentru familie, a spus: „Da”. Vicepremierul Paul Stănescu a înaintat şi o perioadă posibilă pentru organizarea scrutinului popular. „Cred că da, conform graficului cred că da, va fi referendum pentru familie”,...

Preluat de la EVZ