Copiii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani au rămas cu coșmaruri după lecțiile profesorului Umar Haque de la o moschee din Londra. Se pare că bărbatul îi antrena pe elevii săi pentru a planifica și a pune în aplicare un atac terorist devastator, scrie The Sun.

Tânărul în vârstă de 25 de ani atrăgea copii în secret și se folosea de jocuri de rol și exerciții pentru a le induce idei teroriste, la lăcașul de cult de pe Ripple Road din capitala britanică.

Bărbatul plănuia să folosească armament și o mașină plină cu substanțe explozibile pentru a lovi 30 de ținte, printre care și Big Ben, Garda Regală sau centrul comercial Westfield.

Haque a fost arestat și condamnat la începutul acestei luni pentru că plănuia atacuri teroriste, urmând să își afle sentința marți.

În timpul procesului, procurorii au adus ca probe videoclipuri care arătau scene oribile, la care copiii au fost forțați să se uite. Mai mult, bărbatul îi forța să se antreneze fizic și să învețe să se lupte pentru ca, în maximum șase ani să aibă un grup de 300 de bărbați cu care să își poată duce la îndeplinire planurile.

Deși nu avea niciun fel de calificări, bărbatul avea acces la 250 de copii, în două școli londoneze și la moscheea din capitală, timp de cinci ani. În acest timp, a încercat să radicalizeze 110 dintre aceștia.

Tag-uri:
Londra, atac, terorist, terorist londra, moschee londra, ISIS, Daesh


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1453.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1453-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Copiii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani au rămas cu coșmaruri după lecțiile profesorului Umar Haque de la o moschee din Londra. Se pare că bărbatul îi antrena pe elevii săi pentru a planifica și a pune în aplicare un atac terorist devastator, scrie The Sun. Tânărul în...

Preluat de la EVZ