Un tren blindat a fost surprins trecând prin orașul de graniță Dandong, iar ipoteza vehiculată în presă este că acesta l-ar transporta pe Kim Jong-un către Beijing, pentru o vizită secretă, conform publicației The Sun.

În ultimele săptămâni, au apărut mai multe discuții și zvonuri în presa internațională cu privire la intențiile lui Kim Jong-un de a se întâlni cu șefii de stat din Coreea de Sud și Statele Unite pentru a rezolva problema amenințărilor nucleare, după ce liderul de la Phenian a spus că este dispus să colaboreze cu comunitatea internațională, în anumite condiții.

Imagini surprinse de Nippon News Newtwork arată un vagon verde-închis, cu dungi orizontale galbene, care face parte dintr-un tren de 21 de segmente, similar cu cel folosit de fostul lider nord-coreean, Kim Jong-il, la propria sa vizită în China, în 2011.

Sursa VIDEO: Daily Star

„Guvernul comunică atent cu statele relevante și monitorizează situația”, transmite, printr-un comunicat, administrația prezidențială sud-coreeană, în timp ce o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe al Chinei afirmă că nu are cunoștințe despre o astfel de vizită.

Călătoria din orașul Dandong și până în Beijing se întinde pe mai mult de 1000 de kilometri și are o durată de 14 ore, conform programelor gărilor chineze.

La Beijing, mai multe limuzine negre și motociclete ale poliției au așteptat sosirea trenului, de unde au preluat și, respectiv, escortat oaspeții către Diaoyutai State Guesthouse, o locație unde liderii nord-coreeni au stat, în timpul propriilor vizite în China.

O sursă a confirmat pentru CNN că o înaltă delegație din Coreea de Sud l-a implorat pe Kim să se întâlnească cu președintele american, Donald Trump, în timpul unei vizite la Phenian, la începutul acestei luni. Deși liderul coreean a fost de acord, acesta a fost surprins când SUA și Coreea de Sud au făcut public evenimentul.

Tag-uri:
Kim jong, Coreea de Nord, china, beijing, vizita beijing, vizita kim jong un, Dandong


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1425.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1425-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Un tren blindat a fost surprins trecând prin orașul de graniță Dandong, iar ipoteza vehiculată în presă este că acesta l-ar transporta pe Kim Jong-un către Beijing, pentru o vizită secretă, conform publicației The Sun. În ultimele săptămâni, au apărut mai multe discuții și zvonuri în presa internațională cu privire...

Preluat de la EVZ