Lungmetrajul SF “Pacific Rim 2: Revolta/ Pacific Rim: Uprising”, de Steven S. DeKnight, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 759.488,61 de lei în primele trei zile de la lansare. 

Continuarea filmului SF “Cercul de foc/ Pacific Rim”, regizat de Guillermo del Toro și lansat în 2013, lungmetrajul prezintă o nouă generație de piloți “Jaeger”, care se luptă cu monștri enormi Kaiju, ce vor să extermine populația umană. Filmul, a cărui acțiune are loc la zece ani de la cea din lungmetrajul original, îl are în rolul principal pe John Boyega, ca Jake Pentecost, fiul personajului Stacker interpretat de Idris Elba, care a murit salvând lumea. Filmul este adus pe marile ecrane românești de Ro Image 2000.

Filmul “Tomb Raider Începutul/ Tomb Raider” a coborât pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 665.800 de lei. Lungmetrajul “Tomb Raider Începutul/ Tomb Raider”, regizat de Roar Uthaug, despre aventuriera Lara Croft, de data aceasta interpretată de suedeza Alicia Vikander, este adus în cinematografele românești de Forum Film România.

Pe poziția a treia în box office-ul românesc de weekend, în coborâre cu un loc, s-a situat filmul “Prințesa furată/ Stolen Princess”, care a avut încasări de 396.858,32 de lei. Animația ucraineană, regizată de Oleg Malamuzh, prezintă povestea frumoasei prințese Mila, fiica regelui, de care se îndrăgostește chipeșul trubadur Ruslan, dar care este răpită de un malefic vrăjitor ce vrea să transforme dragostea dintre cei doi într-o poțiune magică, potrivit cinemagia.ro. Ruslan va trebui să treacă peste toate obstacolele pentru a o aduce înapoi pe prințesă și pentru a dovedi că iubirea adevărată poate învinge magia. Filmul este adus în România de Ro Image 2000.

Tot în coborâre cu un loc este lungmetrajul “Red Sparrow”, cu laureata premiului Oscar Jennifer Lawrence, regizat de Francis Lawrence, care a avut încasări de 257.929,75 de lei. Filmul “Red Sparrow” prezintă povestea Dominikăi, o fostă balerină care devine recrut al școlii din domeniul serviciilor secrete Sparrow, care își antrenează tinerii excepționali în a-și folosi corpul și mintea pe post de armă. După ce îndură antrenamentul pervers și sadic, ea devine cea mai periculoasă Vrabie pe care această școală a creat-o vreodată. Dominika trebuie să se obișnuiască cu noua ei identitate, în care deține puterea și autocontrolul, pentru propria ei viață și ale celorlalți de care îi pasă în fața riscului, inclusiv a agentului american CIA care încearcă să o convingă că este singura persoană în care poate să aibă încredere. Filmul este adus pe marile ecrane românești de Odeon Cineplex.

Topul 5 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele românești la sfârșitul săptămânii trecute este completat de “Gringo: Amator în misiune/ Gringo”, care a avut încasări de 206.010,60 de lei de vineri până duminică. Un mix antrenant de umor negru, acțiune accelerată și intrigă, “Gringo: Amator în misiune” se desfășoară în Mexic, unde Harold Soyinka (David Oyelowo), un om de afaceri mediocru, ajunge la mila trădătorilor lui colegi de corporație (Charlize Theron și Joel Edgerton), a unui traficant de droguri local și a unui mercenar cu acute procese de conștiință. Trecut de la cetățean model în tabăra celor mai căutați criminali, Harold are nevoie de mult noroc pentru a supraviețui situației extrem de periculoase. Filmul este distribuit în România de Vertical Entertainment.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/shg-47672.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/shg-47672-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv