Conducerea centrală a PSD a decis, ieri, ca partidul să redacteze un proiect de modificare a „vreo 15 legi” din domeniul siguranței naționale, a anunțat președintele formațiunii, Liviu Dragnea.

El a avansat miercurea viitoare drept „termen realist” de înființare în acest sens a unei comisii speciale a Camerei Deputaților și Senatului. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, partenerul de guvernare al PSD-ului, și-a exprimat ieri acordul.

Printre legile pe care le va discuta viitoarea comisie parlamentară se numără legile de organizare și funcționare a celor patru servicii secrete – SRI, SIE, STS și SPP, legea siguranței naționale, legea privind prevenirea şi combaterea terorismului, legea privind protecţia informaţiilor clasificate, legea de organizare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) și legea privind statutul cadrelor militare.

Perspective

Surse parlamentare au relatat ieri EVZ că în coaliția de guvernare se ia în calcul înființarea unei autorități unice de interceptări aflată în subordinea Parlamentului sau a Guvernului, idee avansată public de Tăriceanu. În arcul guvernamental a mai fost avansată ideea de trecere a două servicii secrete – STS și SPP – de sub autoritatea Președintelui României în subordinea Guvernului, au relatat pentru EVZ surse din coaliție.

Școliți la SRI

„Coordonatori” ai pachetului legislativ au fost desemnați senatorul PSD Claudiu Manda, președinte al comisiei parlamentare de control a activității SRI, și deputatul PSD Gabriel Vlase, fost președinte al comisiei parlamentare de control a activității SIE. Manda și Vlase au absolvit în 2005 cursurile Colegiului Național de Apărare, după care Manda a urmat un curs la Colegiul Național de Informații din cadrul SRI (2011), în timp ce Vlase a obținut în 2010 titlul de doctor în științe militare și informații, la Academia Naţională de Informaţii, o facultate din cadrul SRI.

Tag-uri:
psd, sri, elevi


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/10-vlase-evz.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/10-vlase-evz-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Conducerea centrală a PSD a decis, ieri, ca partidul să redacteze un proiect de modificare a „vreo 15 legi” din domeniul siguranței naționale, a anunțat președintele formațiunii, Liviu Dragnea. El a avansat miercurea viitoare drept „termen realist” de înființare în acest sens a unei comisii speciale a Camerei Deputaților și...

Preluat de la EVZ