“Faţă de suspecţii Păunică Mihai, Ispas Gabriel Liviu şi Leahu Gabriel a fost dispusă soluţia clasării, având în vedere că prin raportul de expertiză criminalistică dispusă în cauză s-a stabilit că semnăturile de pe actul adiţional la contractul de locaţiune nu au fost executate de aceştia. De asemenea, a fost dispusă soluţia clasării şi faţă de inculpatul Pescariu Dinu Mihail, deoarece nu există probe pentru a atrage răspunderea penală a acestuia dincolo de orice îndoială rezonabilă”, arată DNA, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Dinu Pescariu s-a ales cu încă o ACUZAȚIE. PRIMA REACȚIE la ieșirea de la DNA: „N-are cum să mă îngroape, doar…” update

Care au fost acuzațiile procurorilor

În aceeaşi cauză, procurorii DNA l-au trimis însă în judecată, sub control judiciar, pe Mihnea Costoiu, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru abuz în serviciu.

“În perioada martie – septembrie 2009, inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin, în calitatea menţionată, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind bunurile proprietate publică, a încheiat cu Fundaţia “Dinu Pescariu” un act adiţional la un contract de locaţiune încheiat anterior cu Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.). Actul adiţional a fost încheiat fără a exista o aprobare dată printr-o hotărâre de guvern, fără organizarea unei licitaţii publice în condiţiile legii, precum şi în lipsa avizului direcţiilor de specialitate din cadrul ministerului”, arată procurorii DNA în rechizitoriu, potrivit mediafax.ro.

KOVESI, „DATĂ ÎN PRIMIRE” de Pescariu! Fostul tenisman confirmă DEZVĂLUIRILE EVZ! Încrengăturile din Dosarul Microsoft, lovitura decisivă pentru șefa DNA?

Mai mult, documentul ar fi fost încheiat, potrivit DNA, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei intentase proces Fundaţiei „Dinu Pescariu” pentru rezilierea contractului, proces care, în perioada respectivă, se afla în curs de judecată, terenurile şi construcţiile aferente Bazei Cutezătorii fiind trecute în domeniul public al statului.

Procurorii DNA acuză că, prin această modalitate, a fost cauzat Ministerului Educaţiei un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, reprezentând diferenţa dintre valoarea reală de piaţă a chiriei în sumă de 11.741.662,8 euro (111.825,36 euro/lună x 105 luni în perioada iulie 2009-martie 2018) şi suma efectiv plătită de Fundaţia “Dinu Pescariu” de 945.000 euro (9.000 euro/lună x 105 luni în perioada iulie 2009-martie 2018).

Până la momentul întocmirii rechizitoriului, Ministerul Educaţiei Naţionale nu a precizat dacă se constituie parte civilă în cauză.

Procurorii au pus sub sechestru mai multe imobile aparţinând lui Mihnea Costoiu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Tag-uri:
pescariu, dosar, acuzatii, clasare


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1464.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1464-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
'Faţă de suspecţii Păunică Mihai, Ispas Gabriel Liviu şi Leahu Gabriel a fost dispusă soluţia clasării, având în vedere că prin raportul de expertiză criminalistică dispusă în cauză s-a stabilit că semnăturile de pe actul adiţional la contractul de locaţiune nu au fost executate de aceştia. De asemenea, a...

Preluat de la EVZ