Guvernul Coreei de Sud și președinția Statelor Unite au anunțat, marți, că nu pot confirma informațiile privind o vizită a liderului nord-coreean Kim Jong-Un în China, relatează site-ul agenției Yonhap. 

Surse citate de presa sud-coreeană și de cea japoneză au anunțat luni că liderul de la Phenian a fost transportat cu un tren special, prin provincia chineză Dandong.

“Guvernul nostru încearcă să înțeleagă temeinic situația, inclusiv dacă informațiile sunt adevărate. Vizita președintelui Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, în China nu a fost verificată. Partea chineză nu a furnizat detalii în privința acestui lucru. Nu există suficiente dovezi circumstanțiale care să indice vizita lui Kim Jong-Un în China … deși nu poate fi exclusă această posibilitate”, a precizat un oficial al Ministerului sud-coreean de Externe.

Raj Shah, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a precizat că Washingtonul nu poate confirma că informațiile prezentate în presă sunt adevărate și că Administrația Donald Trump se concentrează pe pregătirea summitului cu liderul nord-coreean din lunile următoare.

Presa de stat nord-coreeană nu a oferit nicio informație despre o eventuală vizită a lui Kim Jong-Un în China. În trecut, vizitele liderului de la Phenian au fost dezvăluite abia după încheierea acestora, din motive de securitate.

Ministerul chinez de Externe a precizat că nu are informațiile necesare pentru a confirma vizita lui Kim Jong-Un sau a altui înalt oficial nord-coreean.

Dacă informațiile se vor confirma, ar fi prima deplasare în străinătate a lui Kim Jong-Un de la începerea mandatului, în 2011.

Legăturile dintre Coreea de Nord și China – cel mai important aliat și susținător economic – s-au deteriorat în mod semnificativ sub conducerea lui Kim Jong-Un, pe fondul dezvoltării programelor privind armele nucleare și rachetele balistice.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/coreea-de-sud-si-sua-nu-pot-confirma-vizita-lui-kim-jong-un-in-china-prima-deplasare-in-strainatate-a-liderului-nord-coreean-de-la-inceperea-mandatului-47675.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/coreea-de-sud-si-sua-nu-pot-confirma-vizita-lui-kim-jong-un-in-china-prima-deplasare-in-strainatate-a-liderului-nord-coreean-de-la-inceperea-mandatului-47675-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv