Ion Cristoiu: În general, spuneți-mi din experiența dumneavoastră: cât de tare poate fi păcălit cel mai tare președinte de către servicii?

Sebastian Ghiţă: Cel mai tare.

-În ce sens?

-E ca atunci când pici de sus, te doare rău. Așa și când ești cât mai cocoțat în vârful piramidei statale, uneori observi că butonul ăla de care zicea președintele Băsescu că apăsa și ducea la Florian Coldea, la un moment dat i-au luat firul de la buton. El apăsa, dar nu mai livra butonul. Aia e cea mai mare păcăleală. A rămas singur, suspendat, era un fel de șeful bufniței în ultimele zile și cred că și-a și dat seama și a renunțat să mai facă năzdrăvănii cu decrete de demis generali în ultimele zile. I-a spus și Maior: „Domnule președinte, ne facem de râs”.

Cazul Mircea Băsescu, discutat în comisie

– Dar cazul fratelui său s-a petrecut când…care-i anul din mandatul unui președinte când nu mai ține cont nimeni de el?

– Nu, din contră. Să știți că serviciile în general, SRI, SIE, oamenii de acolo, chiar și Coldea, Maior, Hellvig își respectă președintele.

– Dar în cazul fratelui?

– Vă dați seama ce eforturi au făcut să țină un președinte cât mai mult, al cărui frate era amestecat cu țigani, cu fuste, cu zlătari.

– Pe bune?

– Știți că fiind într-o comisie, subiectul s-a discutat în comisie în nenumărate rânduri. Și verbal, și în scris, și cu sesizări. Și Maior, și Coldea i-au spus: „Domnule președinte, vorbiți cu fratele să termine cu izmenele cu Bercea Mondialu și cu ăia de la Craiova și cu cine mai sunt ei”. I-au zis o dată, i-au zis de două ori și, până la urmă, ori Băsescu nu a mai avut putere asupra fratelui, ori i-a permis acest joc, ori frate-su mințea țiganii și îi mai jumulea de niște bani. N-a fost în regulă ce s-a întâmplat. Adică acolo, vinovatul este Traian Băsescu că și-a lăsat fratele în jurul acelor oameni.

– El parcă susținea că nici măcar n-a fost informat, că eu mereu am zis, am întrebat. Că, de regulă, te informează serviciile.

– Ce să fii informat, de ce face fratele tău și la ce nuntă se duce și în ce anturaj stă? Păi, președintele Băsescu nu vedea? Ce, trebuia să vină Coldea să-i zică: „Știi, noi îți urmărim fratele”.

– Dumneavoastră spuneți ca membru al comisiei, că știți că au fost și informări oficiale.

– Am certitudinea și am spus-o și atunci că, în cazul Băsescu – fratele lui, Coldea, serviciile au făcut tot ce a fost omenește posibil să nu ajungem o țară, în care este arestat fratele președintelui că ia bani pentru măscării în justiție. Și cred că nu ar fi trebuit să se ajungă în situația asta. Și cred că cel care ar fi trebuit să oprească această chestiune era Băsescu. Sunt convins că-i pare și dânsului rău, vă dați seama.

– E adevărat că în ziua în care s-a început difuzarea pozelor, dimineața, înainte de a fi difuzate, dvs. știați că ele există?

– Așa e în presă. Eu știam și mai știau și alții.

– Dar i-ați anunțat și pe cei de la România TV?

– Nu mai știu cum a fost în ziua aceea, dar erau mai multe persoane din București care știau că o să apară poze cu Bica și Udrea pe un site.

– Nu veniți și mă amăgiți pe mine cu ideea că umblați în noaptea aia pe site-ul ăla și…

– V-am zis-o în glumă, domnule Cristoiu!

– Eu nu știu de glumă. Aaa, ați știut de site.

– Știau 10 inși din București.

Tag-uri:
basescu, mircea, ghita, interviu ghita, mircea basescu, ghita cristoiu, interviu cristoiu, udrea, bica, coldea, sri


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1414.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1414-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Ion Cristoiu: În general, spuneți-mi din experiența dumneavoastră: cât de tare poate fi păcălit cel mai tare președinte de către servicii? Sebastian Ghiţă: Cel mai tare. -În ce sens? -E ca atunci când pici de sus, te doare rău. Așa și când ești cât mai cocoțat în vârful piramidei statale, uneori observi...

Preluat de la EVZ