Potrivit unor surse judiciare, poliţia ar fi descoperit doi suspecţi care ar putea fi acuzaţi de crimă din pricina apartenenţei victimei la o ”credinţă religioasă anume”.

Corpul femeii a fost descoperit în apartamentul său. La locul crimei au fost găsite urme a mai multor împuşcături şi înjunghieri pe corpul victimei.

Născută în 1932 la Paris, Murielle a scăpat de cea mai mare razie a vânătorilor de evrei din Franţa în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, supranumită şi razia de la Velodromul de Iarnă din iulie 1942. Aceasta a vizat în special evreii străini sau apatrizi (fără cetăţenie) refugiaţi în Franţa. Obiectivul operaţiunii a fost restrângerea numărului de evrei din Franţa ocupată de germani, potrivit cu planurile naziste de nimicire a evreilor din Europa.

Toate acestea au fost povestite de fiul bătrânei pentru AFP. Cazul a suscitat o puternică emoţie în rândul comunităţii ebraice franceze, deja mobilizată în ultimele luni după uciderea lui Sarah Halimi, o evreică ortodoxă de 65 de ani, lângă locuinţa sa în aprilie 2017. După luni de zile de luptă judiciară, caracterul antisemit a acestei crime a fost recunoscut abia la începutul acestei luni.

Tag-uri:
Mutielle Knoll, înjunghiată, carbonizată, evreică, shoah


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1417.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1417-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Potrivit unor surse judiciare, poliţia ar fi descoperit doi suspecţi care ar putea fi acuzaţi de crimă din pricina apartenenţei victimei la o ''credinţă religioasă anume''. Corpul femeii a fost descoperit în apartamentul său. La locul crimei au fost găsite urme a mai multor împuşcături şi înjunghieri pe corpul...

Preluat de la EVZ