UPDATE 2: Legea 303/2004 privind statutul magistraților a fost votată cu 83 de voturi „împotrivă”, nicio abținere și 36 „împotrivă”

UPDATE1: Înainte de votul în plenul Senatului pe legea privind statutul judecătorului și procurorului, social-democratul Șerban Nicolae a ținut să precizeze că „Președintele României are atribuții, nu drepturi” și că „dacă această lege (legea privind statutul magistraților n.r.) intră în vigoare, cineva ar trebui să se teamă”.

Dezbaterile continuă în plenul Senatului cu Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor, senatorii prelungindu-şi programul de lucru până la finalizarea celor trei legi ale Justiţiei.

STIRE INIȚIALĂ: Raportul cu amendamente al comisiei „Iordache” pe legea 317 /2004 privind organizarea și funcționarea CSM a fost adoptat de senatori cu 82 „pentru”, 1 abține și 36 „împotriva”.

Legea 304/2004 privind Organizarea Judiciară a fost adoptată în plenul Senatului cu 83 de voturi „pentru”, 1 abținere și 35 „împotrivă”.

Liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, a cerut retragerea de pe ordinea de zi a celor trei legi ale Justiţiei, dar cererea a fost respinsă, cu 33 de voturi „pentru” şi 69 de voturi „împotrivă” .

USR a semnalat în plenul Senatului că nu se justifică graba cu care legile au fost adopte de parlamentari.

În context, liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae a cerut ca pachetul legislativ privind Justiția să rămână în procedură de urgenţă pe ordinea de zi.

Niciunul dintre amendamentele respinse în Comisia „Iordache” şi susţinute în plenul Senatului nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare.

Tag-uri:
legile justitiei, adopate, senat


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1365.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1365-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
UPDATE 2: Legea 303/2004 privind statutul magistraților a fost votată cu 83 de voturi „împotrivă”, nicio abținere și 36 „împotrivă” UPDATE1: Înainte de votul în plenul Senatului pe legea privind statutul judecătorului și procurorului, social-democratul Șerban Nicolae a ținut să precizeze că „Președintele României are atribuții, nu drepturi”...

Preluat de la EVZ