Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, susține că Simona Halep va reuși, în cele din urmă, să spargă blestemul celor trei finale pierdute de Grand Slam și să obțină primul titlu.

Francezul de 47 de ani și-a argumentat opinia printr-o analiză a jocului constănțencei, căreia i-a găsit foarte multe plusuri, dar și un minus.

După ce și-a îndeplinit unul dintre obiective, obținerea primului loc în lume, Halep aleargă și după primul trofeu de Grand Slam, iar românca a fost încurajată de chiar de antrenorul Serenei Williams: “Trebuie să continue să facă ceea ce face acum. Se va întâmpla cu siguranță. Mereu e foarte aproape, lucrurile se vor întoarce în favoarea ei. A jucat un tenis foarte bun în ultimii trei ani. A fost foarte aproape de locul 1 mondial în câteva rânduri și până la urmă a reușit să ajungă acolo. A fost aproape de un titlu de Grand Slam și până la urmă va reuși să-l câștige”, a declarat Patrick Mouratoglou pentru DigiSport.

Francezul, care încearcă să o readucă pe Serena în fruntea clasamentului mondial, este convins că Halep poate câștiga un trofeu de Grand Slam datorită abilităților sale.

“Are un joc complet. În primul rând, se mișcă incredibil, îi place să aibă spațiu și ca adversarele să se miște repede. Nu cred că are vreo lovitură slabă. Este scundă, deci serviciul poate fi o problemă pentru jocul ei. Nu e la același nivel cu restul jocului ei. Din punct de vedere fizic este incredibilă, iar din punct de vedere mental a crescut mult față de ultimii ani. Poate face orice. Se poate apăra, dar poate să și atace. Profită de orice oportunitate de a ataca. E foarte bună în a trece din apărare în atac. Se poate adapta la orice tip de adversar. Arată că, deși nu are foarte multă putere, poate compensa cu alte calități și poate avea un joc care să-i permită să fie agresivă”, a adăugat antrenorul Serenei pentru sursa citată.

Liderul mondial a părăsit competiția de la Miami, atât la simplu, cât și la dublu. Poloneza Agnieszka Radwanskam a învins-o pe Simona, scor 3-6, 6-2, 6-3, în turul trei, iar la dublu, alături de Irina Begu, a fost eliminată în faza optimilor, în urma unei înfrângeri în dauna echipei formate din Raquel Atawo și Anna-Lena Groenfeld.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/jh-47645.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/jh-47645-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv