Întrebată dacă în această săptămână va ajunge în România imunoglobulină, ministrul a răspuns: “Da, marţi seara, miercuri dimineaţă încep să vină livrările”.

Este vorba despre imunoglobulina achiziţionată prin Mecanismul european de protecţie civilă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirma, săptămâna trecută, că vor mai fi aduse şi alte câteva mii de fiole de la distribuitori.

Ministerul Sănătăţii a declanşat Mecanismul de Protecţie Civilă pentru achiziţia imunoglobulinei pentru imunodeficienţe primare. Mecanismul UE de protecţie civilă acţionează împreună cu finanţarea UE în domeniul ajutorului umanitar pentru a răspunde necesităţilor care apar în urma unui conflict sau a unei catastrofe, potrivit informaţiilor de pe site-ul UE. Ofertele de ajutor ale participanţilor se adaptează la nevoile ţării afectate.

Imunoglobulina este o substanţă obţinută din plasma sanguină umană. Această plasmă, în urma prelucrării, conţine anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor.

Tag-uri:
imunoglobulină, Sorina Pintea, Ministerul Sănătăţii, Mecanismul de Protecţie Civilă, UE


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1345.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1345-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Întrebată dacă în această săptămână va ajunge în România imunoglobulină, ministrul a răspuns: 'Da, marţi seara, miercuri dimineaţă încep să vină livrările'. Este vorba despre imunoglobulina achiziţionată prin Mecanismul european de protecţie civilă. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirma, săptămâna trecută, că vor mai fi aduse şi alte câteva mii de fiole...

Preluat de la EVZ