Potrivit unui proiect propus de Gabriela Firea, Tiberiu Ușeriu ar urma să fie cetățean de onoare al Capitalei,unul dintre motive fiind că este un exemplu de reabilitare pentru alții.Maratonistul spune că își dorește să-i inspire pe cei care vor să-și depășească limitele în slujba binelui, nu pentru reabilitare.

“Am aflat că unul dintre motive ar fi că exemplul meu este „despre cum să-i reabilitezi pe alții”. Nu m-aș fi gândit niciodată că pe umerii unui bărgăoan ar ajunge să atârne vreodată o asemenea responsabilitate. Eu îmi doresc ca exemplul meu să-i inspire pe cei care doresc să-și depășească limitele, întotdeauna în slujba binelui, nu pentru „a-i reabilita pe alții”. Dacă în Consiliul General se va vota acordarea acestui titlu, nu îl voi refuza, din respect pentru toți bucureștenii, dar nu mă voi prezenta la ceremonia de decernare și nici la alte festivități. Le mulțumesc celor care s-au gândit să-mi acorde această distincție și tuturor celor care cu gândurile lor bune m-au susținut în timpul ultimei competiții”, a scris Tiberiu Ușeriu pe Facebook.

Reacția a venit după ce primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus acordarea titlului de cetățean de onoare al Capitalei, urmând ca decizia să se ia de consilierii generali în ședința de miercuri, 28 martie.

În expunerea de motive a proiectului se precizează că “bistrițeanul de 42 de ani este singurul est-european care a reușit să termine ultramaratonul de 563 kilometri de la Cercul Polar, al treilea an consecutiv și un militant activ pentru protejarea mediului din România”. 

“Marcat de cei 9 ani petrecuți la închisoare pentru infracțiuni extrem de grave (..) bistrițeanul a stârnit admirația României și a lumii întregi în 2016 când a reușit o performanță sportivă remarcabilă. (…) Transformarea incredibilă a unei conștiințe – de la un infractor la un învingător al unei curse considerate ca fiind cel mai greu ultramaraton din lume – a creat un exemplu apreciat și promovat de toată presa românească și internațională. Performanța nu e doar pentru reabilitarea lui Tiberiu Ușeriu. Această performanță este despre cum să-i reabilitezi pe alții prin exemplul lui Tiberiu Ușeriu”, se precizează în expunerea de motive a PMB.

Maratonistul Tibi Ușeriu a reușit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra și să fluture steagul României, fiind singurul român care a reușit să termine cursa de 618 de kilometri. Tibi Ușeriu a parcurs pe jos cei 618 de kilometri ai competiției și a fluturat steagul României trecând linia de finish.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/primaria-capitalei-vrea-sa-i-acorde-titlul-de-cetatean-onoare-lui-tiberiu-useriu-47647.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/primaria-capitalei-vrea-sa-i-acorde-titlul-de-cetatean-onoare-lui-tiberiu-useriu-47647-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv