Mai mult, acesta consideră că trebuie schimbat şi „modul în care vin pasagerii” curselor interne.

„La Otopeni, este nevoie de o investiţie masivă în căile de rulare şi cred că trebuie să ne schimbăm şi acolo modul în care vin pasagerii. Sincer să vă spun, mie nu-mi place că pasagerii de pe intern sunt lăsaţi undeva în câmp şi duşi cu autobuzele. Este o chestiune de civilizaţie şi de o posibilitate de a-i primi.Cu siguranţă lucrurile astea se vor schimba, pentru că este un proiect care este admis la nivel de minister, la nivel de aeroport, din câte ştiu eu; o să vedem ce se întâmplă. Pe noi, pe moment, nu ne încurcă decât gropile din calea de rulare şi care ne taie de fapt roţile avioanelor, pe care le schimbăm într-un mod halucinant, ceea ce înseamnă costuri masive pentru noi”, a spus şeful TAROM, la inaugurarea cursei Iaşi – Timişoara, potrivit Știrile Pro Tv.

„Nu interferează cu siguranţa pasagerilor (…). Important este să ne ridicăm la un nivel european. Dacă tot vrem să fim în Europa, să fim europeni! Nu îmi permit să spun că la Otopeni este cea mai proastă pistă, însă este una dintre pistele care trebuie să fie refăcute. Dar este o temă pe care cred că domnul director de acolo o poate rezolva cel mai rapid”, a subliniat Werner Wollf.
„Roţile le schimbăm destul de des. Normal ar fi la uzură, există şi acolo nişte standarde pe care le îndeplinim. Cele care sunt tăiate, cel puţin de 3-4-5 pe săptămână le schimbăm”, a mai explicat Wolf.

Tag-uri:
otopeni, conditii otopeni, sef tarom


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1305.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1305-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Mai mult, acesta consideră că trebuie schimbat şi „modul în care vin pasagerii” curselor interne. „La Otopeni, este nevoie de o investiţie masivă în căile de rulare şi cred că trebuie să ne schimbăm şi acolo modul în care vin pasagerii. Sincer să vă spun, mie nu-mi place că pasagerii...

Preluat de la EVZ