Apelul liderului grec a fost făcut duminică, în timpul unui discurs ținut la ceremonia de marcare a independenței Greciei față de Imperiul Otoman, în 1821, conform unui reportaj publicat de ziarul Ekathimerini.
Tsipras a menționat, de asemenea, că guvernul său face toate eforturile posibile pentru eliberarea celor doi soldați greci care au fost reținuți în Turcia la începutul lunii martie, după ce aceștia au trecut frontiera de stat, în condiții meteorologice deosebit de nefavorabile.

“Îi vom zdrobi pe cei care îndrăznesc să pună la îndoială suveranitatea noastră națională”, a spus ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos, în cadrul aceluiași eveniment. Domnul Kammenos a adăugat că “oricine are în vedere vechiul Imperiu Otoman” trebuie să-și amintească cum a luptat poporul grec pentru independență, în anul 1821.
În ultimele luni, tensiunile dintre Turcia și Grecia au escaladat din cauza unor probleme precum forarea de gaze în jurul Ciprului și extrădarea soldaților turci care au fugit în Grecia după încercarea eșuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016.
Turcia se opune dreptului Republicii Cipru de a exploata potențiale rezerve de gaz din estul Mediteranei, susținând că această situație ar încălca drepturile ciprioților turci care locuiesc în nordul insulei. Deja de două ori în acest an, Turcia a blocat compania italiană de energie Eni, care dorește să efectueze foraje de explorare lângă Cipru.

Tag-uri:
Grecia, Turcia, Tsipras, Erdogan


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1376.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1376-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Apelul liderului grec a fost făcut duminică, în timpul unui discurs ținut la ceremonia de marcare a independenței Greciei față de Imperiul Otoman, în 1821, conform unui reportaj publicat de ziarul Ekathimerini. Tsipras a menționat, de asemenea, că guvernul său face toate eforturile posibile pentru eliberarea celor doi soldați greci...

Preluat de la EVZ