La punctul 156, se cere foarte clar să se ofere informații pentru investigația care privește fraude la referendumul popular din 29 iulie 2012, referendum după care Traian Băsescu a fost suspendat. Sunt două trimiteri foarte clare de cine să fie făcute aceste informații despre o investigație în curs. De la Ministerul Public și DNA.

”Dosarul acesta apare în momentul în care Traian Băsescu încerca să justifice faptul că primise 7,5 milioane de voturi pentru demitere. Doamna Macovei s-a dus la Bruxelles și a spus în mod public și nepublic că există 1.5 milioane de voturi fraudate. Același lucru le-au spus și la Washinghton”, susțin jurnaliștii de la Antena3.

DETALIUL ȘOCANT descoperit în SCANDALUL „LISTELOR NEGRE”. Un membru CSM intervine după DEZVĂLUIRILE apărute

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 22 aprilie 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare.

Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul “Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.

Scandalul “listelor negre” de la Bruxelles

Scandalul “listelor negre” prin care oficialii de la Bruxelles se interesau de soarta unor dosare de corupţie, în cadrul mecanismului MCV nu au rămas fără ecou. Victor Alistar, membru CSM din partea societăţii civile, remarcă un detaliu grav şi explică de ce a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să intervină.

Unul dintre politicienii vizați este și Mircea Diaconu pentru conflicte de interese, Alistar Theodor Victor, Ecaterina Andronescu. Surpriza serii a venit când Gâdea a dezvăluit că și Klaus Iohannis a fost trecut pe lista respectivă.

“La şedinţa plenului de marţi, am solicitat suplimentarea ordinii de zi cu solicitarea Ministerului Justiţiei de a comunica modalitatea concreată de a opera. Aspectele de la punctul 20 (al scrisorii Comisiei Europene din 2012 – n.r.) sunt de o gravitate exemplară. Spune acolo că trebuie să se stabilească paşii de urmat aşa cum sunt aşteptaţi de acuzare. Adică se cerea Ministerului Justiţiei să spună ce au de gând să facă judecătorii, ca să se atingă aşteptările acuzării”, a afirmat Alistar.

Bombă! Laura Codruța Kovesi lucra la Bruxelles când Guvernul României a primit ”lista neagră a politicienilor” de la Comisia Europeană

Prima listă neagră…

Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la ”Sinteza Zilei”, un document care ar arăta ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV. Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

“Acesta (documentul – n.r.) era parte din comuncările tehnice obişnuite în contextul MCV, în urmă cu mai mulţi ani (2012), cu privire la recomandarea 3 din MCV, care prevede ‘consolidarea progresului deja înregistrat, continuarea investigaţiilor profesioniste, nepartizane cu privire la acuzaţiile de corupţie la nivel înalt’. Aşa cum ştiţi, MCV este un proces bazat pe un tratat menit să măsoare progresul României raportat la un set de recomandări”, a precizat reprezentantul CE.

Tag-uri:
lista, neagra, bruxelles, guvern, dosar, referendum, frauda, liviu, dragnea


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/dosar-referendum.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/dosar-referendum-300x289.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
La punctul 156, se cere foarte clar să se ofere informații pentru investigația care privește fraude la referendumul popular din 29 iulie 2012, referendum după care Traian Băsescu a fost suspendat. Sunt două trimiteri foarte clare de cine să fie făcute aceste informații despre o investigație în curs. De...

Preluat de la EVZ