Geopolitologul francez Alexandre del Valle și-a lansat joi, 22 martie, cartea „Strategia Intimidării, de la terorismul jihadist la corectitudinea islamică”. A doua zi, un nou atac islamist însângera Franța. Del Valle revine explicându-și tezele într-un interviu pentru Le Figaro.

La Trébes, un bărbat asupra CRS (Forțele Republicane de Securitate) înainte de a ucide mai mulți civili într-un supermarket. În cartea dvs, insistați asupra dimensiunii ideologice a unor astfel de cazuri.

Da, și acest lucru nu prezintă nici un dubiu pentru nimeni dintre experții în terorism: ar fi o eroare fundamentală de analiză să reducem terorismul la profilul psihiatric al micilor săi soldați. Căci, în ultimă instanță, aceștia sunt animați de o ideologie foarte puternică, în stare să împingă un om să își sacrifice propria viață pentru supremația islamică.

Teoreticienii acestei ideologii nu sunt nici indivizi izolați, niic dezechilibrați, ci intelectuali a căror influență în lume este imensă.

Strigătul jihadiștilor pe care, potrivit unora, Redouane Lakdim l-ar fi scos vineri dimineață, este „Allah Akbar”, Dumnezeu este cel mai mare. Acest strigăt ne reamintește întreaga istorie a cuceririlor musulmane, până la profetul Mahomed însuși! El reamintește continuitatea istorică și civilizațională dintre jihadism și islam.

Descifrați în cartea dvs. o „strategie de intimidare”, cea a unui islamism cuceritor, pentru care terorismul nu este altceva decât brațul înarmat, iar teama pe care o inspiră este perpetuată de un discurs „corect islamic”. Ce înseamnă această expresie?

Într-adevăr, violența fizică a jihadiștilor produce o siderare și o intimidarea care aduc un mare câștig susținătorilor islamismului „mai instituțional”. Aceștia pretind că „jihadismul nu are nici o legătură cu islamul”, când în realitate este se adapă din același izvor totalitar. De aici, subtitlul eseului meu „de la terorismul jihadist la corectitudinea islamică”.

Această expresie, pe care am folosit-o prima dată într-un articol din Fgaro Magazine din 1999, simultan cu cea de „totalitarism islamist”, arată că, cu cât ucizi mai mult în numele islamului, cu atât occidentalii combat mai mult islamofobia, afirmând că „adevăratul islam” este pașnic.

Paradoxal, deci, corectitudinea islamică nu este doar o declinare a xenofiliei, versiunea islamică a „corectitudinii politice”, ci rezultatul unei intimidări fizice și psihice care împinge spre cedarea în fața celor care sunt gata să moară pentru cauza lor fanatică.

Corectitudinea islamică a devenit așadar epicentrul culturii scuzelor, rodul cel mai copt al „complexului occidental”. O atare capitulare a Occidentului în fața strategiei de cucerire a exponenților islamiști neo-cuceritori este cu atât mai perversă cu cât este prezentată ca un gaj al antirasismului.

Altfel zis, corectitudinea islamică a „tăietorilor de limbi” (cei care îi forțează la tăcere pe așa-zișii „islamofobi” care îndrăznesc să critice islamul și islamismul) este întărit prin groaza inspirată de „tăietorii de capete” (jihadiștii, care amintesc într-un mod foarte convingător cât este de periculos să critici islamul).

Amestecând astfel chestiuni precum imigrația, criza refugiaților sau „rasismul” cu cele ale totalitarismului islamist, echivalând critica islamului cu ura față de musulmani, islamiștii instituționali și aliații lor de extrema stângă au reușit să transforme orice critică la adresa islamului și orice denunțare a islamismului cu un rasism față de imigranții musulmani și de civilizația musulmană.

Tag-uri:
islam, jihadism, terorism, trebes, franta


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1368.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1368-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Geopolitologul francez Alexandre del Valle și-a lansat joi, 22 martie, cartea „Strategia Intimidării, de la terorismul jihadist la corectitudinea islamică”. A doua zi, un nou atac islamist însângera Franța. Del Valle revine explicându-și tezele într-un interviu pentru Le Figaro. La Trébes, un bărbat asupra CRS (Forțele Republicane de Securitate) înainte...

Preluat de la EVZ