Din cei aproximativ 300.000 de bolnavi de epilepsie, din România, 100.000 preferă să îşi achiziţioneze singuri tratamentul, fără să apeleze la CNAS, dorind să îşi ascundă afecţiunea din cauza intoleranţei societăţii, a declarat coordonatorul subprogramului naţional pentru tratamentul epilepsiei.

“Avem, în România, peste 300.000 de pacienţi cu epilepsie şi ştim sigur că 200.000 primesc tratament rambursat prin casa de asigurări. Mai ştim că sunt poate 100.000 de pacienţi care îşi cumpără tratamentul pentru că îşi ascund boala, în principal din cauza intoleranţei faţă de această categorie de bolnavi. Boala are multiple cauze. De cele mai multe ori încep foarte devreme în timpul vieţii. Apoi de cele mai multe ori durează întreaga viaţă această afecţiune”, a explicat dr. Ioana Mîndruţă, coordonatorul subprogramului naţional pentru tratamentul epilepsiei farmaco-rezistente.

Aceasta a precizat că despre pacienţii care îşi ascund această afecţiune au foarte puţine informaţii pentru că mulţi reuşesc să îşi controleze singuri boala.

“Majoritatea pacienţilor îşi controlează boala cu medicaţie şi despre aceştia, de cele mai multe ori, ştim foarte puţine lucruri pentru că nu au niciodată crize în public, pentru că îşi controlează boala, pentru că sunt în general integraţi social. Cei care nu o pot controla, pentru că boala este rezistentă la tratament, au o problemă uriaşă în a-şi desfăşura viaţa, în a fi trataţi la fel ca noi toţi ceilalţi. Acest procent este în jur de 30%”, a subliniat Mîndruţă, potrivit Mediafax.

Tag-uri:
epilepsie, romania, decizie


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1360.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1360-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Din cei aproximativ 300.000 de bolnavi de epilepsie, din România, 100.000 preferă să îşi achiziţioneze singuri tratamentul, fără să apeleze la CNAS, dorind să îşi ascundă afecţiunea din cauza intoleranţei societăţii, a declarat coordonatorul subprogramului naţional pentru tratamentul epilepsiei. 'Avem, în România, peste 300.000 de pacienţi cu epilepsie şi ştim...

Preluat de la EVZ