Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a cerut companiei Facebook să clarifice dacă utilizatorii europeni ai celei mai mari rețele de socializare online au fost afectați de sustragerea și utilizarea ilegală a datelor, relatează site-ul Blick.ch.

 “Cer companiei Facebook să ofere mai multe clarificări și să precizeze ce utilizatori europeni sunt afectați”, a declarat Vera Jourova pentru publicația “Bild am Sonntag”.

Pe acest fond, Jourva îi va trimite o scrisoare directorului general al companiei Facebook, Sheryl Sandberg.

“Utilizarea frauduloasă a datelor a 50 de milioane de utilizatori este complet inacceptabilă”, a adăugat aceasta.

Un activist pentru transparență, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicațiile The New York Times și Observer că firma Cambridge Analytica, deținută de miliardarul specializat în tranzacții speculative Robert Mercer și condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a peste 50 de milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării și influențării preferințelor electorale. Aceeași companie de consultanță a fost implicată în campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/uniunea-europeana-cere-oficial-clarificari-in-scandalul-utilizarii-datelor-facebook-in-scop-politic-47636.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/uniunea-europeana-cere-oficial-clarificari-in-scandalul-utilizarii-datelor-facebook-in-scop-politic-47636-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv