Preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat că victima are un traumatism grav la coloană şi nu poate fi transportată altfel decât cu ajutorul elicopterului, scrie Mediafax.

„Salvamontiştii intervin pentru salvarea unui turist accidentat, în vârstă de circa 45 de ani, în zona Sâmbăta, din masivul Făgăraş. Probabil are un traumatism grav la coloană, iar salvamontiştii i-au acordat primul ajutor şi l-au stabilizat.

S-a considerat că nu este oportun să îl transporte până jos, astfel că s-a solicitat intervenţia unui elicopter de la SMURD Târgu Mureş cu un echipaj care cunoaşte bine zona. Vizibilitatea este bună dar este un vânt puternic, elicopterul a ajuns la victimă care va fi transportată, probabil, la un spital din Târgu Mureş”, a spus Cornoiu. Potrivit acestuia, turistul rănit este din judeţul Braşov.

Tag-uri:
fagaras, accident, munti, turist, ranit, grav


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1257.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1257-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat că victima are un traumatism grav la coloană şi nu poate fi transportată altfel decât cu ajutorul elicopterului, scrie Mediafax. „Salvamontiştii intervin pentru salvarea unui turist accidentat, în vârstă de circa 45 de ani, în zona Sâmbăta, din masivul Făgăraş....

Preluat de la EVZ