„Nu avem o apărare care să poată respinge folosirea unor astfel de arme împotriva noastră”, a declarat John Hyten, general al Forțelor Aeriene ale SUA și comandant în cadrul USSTRATCOM (United States Strategic Command). Această declarație a fost făcută în Comitetul pentru Servicii Armate din Senatul american, anunță CNBC.

„Atât Rusia, cât și China urmăresc agresiv dezvoltarea unor capabilități hipersonice”, a menționat John Hyten.

Rachetele hipersonice pot zbura cu viteze de cinci până la zece ori mai mari decât viteza sunetului şi ar putea străpunge scuturile antirachetă. În plus, ele sunt concepute astfel încât să-şi poată schimba direcţia în zbor, nu să urmeze o traiectorie liniară şi previzibilă, ceea ce face ca interceptarea lor să fie şi mai dificilă.

Până în prezent, SUA au investit prea puţin în activităţile de cercetare pentru aceste rachete din noua generaţie, care vor putea fi lansate de pe avioane, nave sau submarine şi pot fi echipate cu focoase nucleare. „China ne-a depăşit în dezvoltarea armelor hipersonice”, a recunoscut recent în faţa Congresului SUA și amiralul Harry Harris, şeful comandamentului militar american pentru zona Pacificului.

Tag-uri:
sua, atac, rachete hipersonice, rusia, china, John Hyten


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1241.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1241-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Nu avem o apărare care să poată respinge folosirea unor astfel de arme împotriva noastră”, a declarat John Hyten, general al Forțelor Aeriene ale SUA și comandant în cadrul USSTRATCOM (United States Strategic Command). Această declarație a fost făcută în Comitetul pentru Servicii Armate din Senatul american, anunță...

Preluat de la EVZ