Echipa națională de handbal feminin a României a învins, cu scorul de 26-25 (15-12), selecționata Rusiei, campioana olimpică en titre, duminică, într-o partidă disputată, la Cluj-Napoca, în grupa a patra a preliminariilor Campionatului European din acest an.

Tricolorele și-au luat astfel revanșa după înfrângerea de miercuri suferită la Togliatti, scor 25-30. Eliza Buceschi a fost eroina partidei. Cu golurile ei, șase la număr, România a reușit să revină pe tabela de marcaj. Tot Eliza a agățat în ultimele secunde o minge în apărare, pe care ar fi putut scrie golul egalării pentru Rusia

Startul meciului le-a aparținut elevelor lui Ambros Martin, care au preluat conducerea încă de la început și n-au cedat-o pe întreaga durată a primei reprize, pe care au încheiat-o la trei goluri avans. În debutul părții secunde, însă, rusoaicele au recuperat deficitul și au reușit să treacă în avantaj, la 17-16, pentru ca apoi să se distanțeze chiar și la trei goluri, 19-16. Spre finalul întâlnirii, după ce reușise să egaleze în trei rânduri, la 20-20, 22-22 și 23-23, România a preluat din nou conducerea și a rezistat eroic, câștigând la un singur gol diferență, după ce rusoaicele au avut de partea lor ultimul atac.

În clasamentul grupei a patra, România a acumulat șase puncte și a revenit pe primul loc, la egalitate cu Austria, care are golaveraj inferior și se află pe poziția secundă. Rusia ocupă locul al treilea, cu patru puncte, iar Portugalia este ultima în grupă, după ce a pierdut toate cele patru meciuri disputate până acum.

În penultimul meci, România se va deplasa în Austria, echipă pe care o va întâlni pe 30 mai, pentru ca în ultima rundă, selecționata pregătită de Ambros Martin să primească vizita Portugaliei, pe 2 iunie.

La Campionatul European din Franța, programat în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie 2018, se califică primele două formații din fiecare dintre cele șapte grupe și cea mai bună ocupantă a locului trei.

Distribuțiile celor două formații au fost următoarele:

România: Dedu, Dumanska – portari; Udriștoiu (1 gol) Pristăvița (1 gol), Buceschi (6 goluri) Neagu (4 goluri), Florica (1 gol), Laslo, A.M. Popa, L. Popa, Pintea (3 goluri), Băcăoanu (2 goluri), Zamfirescu, Bazaliu, Chiper (4 goluri), Dragut (4 goluri):

Kalinina, Trusova, Utkina – portari; Kuznetsova (5 goluri), Matlashova (1 gol), Dmitrieva (2 goluri), Samokhina (4 goluri), Makeeva (3 goluri), Vedekhina (5 goluri), Sabirova (1 gol), Managarova (1 gol), Maslova, Frolova, Snopova (2 goluri), Barkalova (1 gol), Makina.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/romania-rusia-scor-26-25-in-preliminariile-campionatului-european-de-handbal-feminin-47642.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/romania-rusia-scor-26-25-in-preliminariile-campionatului-european-de-handbal-feminin-47642-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv