Frigul și zăpada din ultimele săptămâni au dat peste cap planurile agricultorilor gălățeni. Producătorii de castraveți din zona Matca spun că prima recoltă din acest an va apărea cu întârziere, probabil după Florii și Paște, iar rezutatele vor fi sub așteptări.

Producătorii gălățeni din cel mai mare bazin legumicol al țării sperau să obțină prima recoltă de castraveți la începutul lunii aprilie, astfel încât, de Florii și Paște, în piețe să se găsească legume românești.

Valul de frig care a lovit județul Galați le-a stricat planurile. Chiar dacă agricultorii au făcut focul în sere, plantele au suferit din cauza lipsei soarelui iar recoltele vor întârzia cu câteva săptămâni față de termenul inițial. În plus, cheltuielile au crescut foarte mult din cauza cantităților mari de lemn și rumeguș folosite pentru încălzire. Anul acesta prețul unui sac cu rumeguș s-a dublat, de la 10 lei la 20 de lei.

„Am ars până acum aproape 100 milioane de lei. Și ne-ar mai trebui cam tot atât ca să ieșim din iarnă, dar buzunarele sunt goale. La trei săptămâni ar fi trebuit să începem să culegem, dar anul acesta ne întârzie foarte mult. Băgăm lemne de foc pentru a ieși la capăt, nu știu dacă vom reuși. În stadiul acesta, nu vom reuși să ieșim la capăt. Rămânem fără lemne, fără combustibil”, a declarat agricultorul Iulian Lupu.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/recolte-afectate-de-vremea-la-extreme-dupa-rosii-si-castravetii-vor-ajunge-cu-intarziere-in-piete-47644.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/recolte-afectate-de-vremea-la-extreme-dupa-rosii-si-castravetii-vor-ajunge-cu-intarziere-in-piete-47644-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv