Anunțul a fost făcut de organizatorii spectacolului. Lys Assia a câştigat prima ediţie Eurovision, care a avut loc în anul 1956, în oraşul Lugano din Elveţia. Ea a cântat atunci melodia „Refrain”.

Organizatorii Eurovision au descris-o drept „prima doamnă” a acestei competiţii şi au anunţat că plănuiesc să îi aducă mai multe omagii în următoarele zile.

Născută 1924, în Rupperswil, Elveţia, Lys Assia şi-a început cariera ca dansatoare, înainte de a deveni cântăreaţă. Colaborarea ei cu organizatorii Eurovision a fost de durată, iar în 2005, Lys Assia a cântat pe scena concursului, la celebrarea împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea competiţiei, scrie B1.ro.

Tag-uri:
eurovision, Lys Assia, Refrain, prima castigatoare, prima doamna


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1239.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1239-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Anunțul a fost făcut de organizatorii spectacolului. Lys Assia a câştigat prima ediţie Eurovision, care a avut loc în anul 1956, în oraşul Lugano din Elveţia. Ea a cântat atunci melodia „Refrain”. Organizatorii Eurovision au descris-o drept „prima doamnă” a acestei competiţii şi au anunţat că plănuiesc să îi...

Preluat de la EVZ