Unul dintre cei mai buni fundași din istoria fotbalului românesc, Nicolae Tilihoi a fost unul dintre cei mai importanți oameni din echipa Craiovei care a scris istorie la mijlocul anilor 1980. A jucat în Bănie între 1976 și 1987 și a făcut pereche în centrul defensivei cu un alt fotbalist regretat de toată lumea, Costică Ștefănescu.

Cu 294 de meciuri jucate pe prima scenă a fotbalului românesc, Tilihoi a câștigat de două ori titlul de campion al României și și-a mai trecut în palmares patru Cupe ale României, toate cu Universitatea Craiova.

Dar finalul vieții fostului fundaș a fost unul cât se poate de trist. Diagnosticat cu o boală incurabilă, Tilihoi a dus o luptă surdă, care s-a întins pe durata a trei ani. În 2015, fostul fundaș a fost ajutat de LPF: “Fac un tratament pentru o boală, spre cancer ca să zic așa. Eu am avut nevoie de un medicament american. Balaci s-a dus la Gino Iorgulescu și m-a ajutat LPF cu prețul acestui medicament. E în jur de 15.000 de lei. E un gest onest și mi se pare un lucru deosebit ca în 3 zile să rezolve tot. Mai ales pentru România. Mă repet, îi mulțumesc și le doresc tuturor tot binele din lume”, spunea Tilihoi în urmă cu trei ani.

Mai mult, în 2008, Nicolae Tilihoi a trecut printr-un moment care l-a marcat până la finalul zilelor. La 29 de ani, fiica sa, Alina, a fost răpusă, de asemenea, de o boală incurabilă: “Când îți moare propriul copil, pe care l-ai văzut crescând sub ochii tăi, nu mai ai cuvinte. Pentru mine timpul s-a oprit în loc”, mai spunea fostul fotbalist, în 2015.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/doliu-in-lumea-sportului-un-mare-fundas-s-a-stuns-din-viata-47634.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/doliu-in-lumea-sportului-un-mare-fundas-s-a-stuns-din-viata-47634-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv