Curtea de Apel Cluj a decis vineri, definitiv, că ISJ Sălaj trebuie să anuleze decizia prin care doi elevi au fost eliminați din examen, să corecteze lucrările acestora de la biologie iar dacă vor avea note peste cinci să fie declarați admiși la această probă. În plus, a fost anulată și interdiciția de a mai participa la examen pentru următorii doi ani, decizie care se aplică celor care intenționează să fraudeze examenul de bacalaureat.

Judecătorii au stabilit că ceea s-a întâmplat la examenul de bacalaureat nu are nimic în comun cu realitatea. La un moment dat, doi elevi, Dan Poptelecan (foto) și Rareș Petre au cerut să meargă la toaletă. Ei s-au întors și au continuat să scrie ceea ce știau din subiectele primite la examen. La un moment dat, în sala de examen a intrat un supraveghetor care a anunțat că în toatela liceului a fost descoperit un manual de biologie. Automat, cei doi elevi au fost ridicați în picioare și scoși afară din sala de examen, pentru suspiciunea de fraudă. Judecătorii au ajuns la concluzia că în respectiva toaletă au intrat în timpul examenului la biologie mai mulți elevi, nefiind clar care dintre aceștia a adus manualul.

În timpul procesului de la Curtea de Apel Cluj unul dintre avocați a precizat că cei doi elevi au fost excluși pe baza unei simple bănuieli a unui profesor supraveghetor. Această bănuială, a mai spus avocatul nu a fost dovedită în niciun fel, de cei care au luat măsura excluderii din examen.

Decizia ISJ Sălaj, care acum a fost obligată la plata unor sume consistente de bani, drept cheltuieli de judecată, a produs și efecte, în sensul că elevul Dan Poptelecan a fost obligat să piardă un an din viața școlară.

Tag-uri:
Dan Poptelecan, Curtea de Apel Cluj, Inspectoratul Scolar Salaj


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1240.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1240-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Curtea de Apel Cluj a decis vineri, definitiv, că ISJ Sălaj trebuie să anuleze decizia prin care doi elevi au fost eliminați din examen, să corecteze lucrările acestora de la biologie iar dacă vor avea note peste cinci să fie declarați admiși la această probă. În plus, a fost...

Preluat de la EVZ