Cele mai ieftine camere single și cele mai accesibile servicii se găsesc în orașele Denpasar din Indonezia și Agadir din Maroc, destinații pe care turiștii care călătoresc singuri, pe cont propriu, pot să le aleagă pentru a face economii în bugetul destinat sejurului, arată o analiză momondo.ro.

Autorii studiului arată că, potrivit datelor din google trends la nivel mondial din ultimele 12 luni, căutările de tipul „cele mai bune locuri pentru femeile care călătoresc singure”, „cele mai bune țări pentru călătorii de unul singur” sau „cele mai bune destinații de călătorit singur” au crescut în ultimul an cu aproximativ 50-80%.

Analiza momondo.ro arată care sunt pașii pe care un turist român ce alege să călătorească pe cont propriu trebuie să îi urmezi în alegerea unei destinații.

Primul pas este pregătirea în detaliu a călătoriei, inclusiv verificarea mijloacelor de transport de la aeroport și cea mai ușoară cale de a ajunge la locul de cazare. „Siguranța este un factor major atunci când oamenii se tem de o călătorie de unul singur. Soluția în acest caz este de a te informa cât mai bine despre destinația pe care intenționezi să o vizitezi: ce comportamente sunt recomandate, care sunt mijloacele de transport la fața locului sau ce alte reguli nescrise trebuie avute în vedere. Înainte de a porni la drum de unul singur este întotdeauna bine să îți informezi familia și prietenii despre traseul pe care îl urmezi. Dar sentimentul de siguranță nu stă doar în cum te organizezi propriu-zis, el ține totodată de gândurile cu care pleci la drum”, notează autorii studiului.

După ce turistul și-a plănuit în detaliu traseul, urmează alegerea locului de cazare, problemă pe care o întâmpină persoanele care călătoresc singuri. „Cea mai mare economie de preț la cazare într-un hotel de 3-4 stele poate fi făcută în Denpasar, unde camera single costă în medie 27 de euro, economisind astfel până la 93% față de prețul mediu al unei camere duble în acest oraș”, spun reprezentanții momondo.ro.

Alte orașe ideale pentru turiștii care călătoresc singuri și vor să facă economii la cazare este Agadir (Maroc), unde o cameră simplă costă în medie 31 de euro, iar una dublă 58 de euro. De asemenea, orașul Male din Maldive va permite turiștilor să economisească 81% din prețul unei camere duble. Alte două orașe sunt Luga, din Malta, cu o cameră simplă la 31 de euro, și Ibiza, cu 103 euro camera simplă – față de 165 de euro camera dublă.

Există și locuri în care călătorii pe cont propriu din România ar trebui să aleagă o cameră dublă, pentru că poate fi chiar mai ieftină decât cea single. Printre orașele în care această opțiune este posibilă se numără Edinburgh, Amsterdam și Varșovia, unde prețurile medii ale camerei single sunt cu până la 22% mai mari decât cele pentru o cameră dublă.

Următorul pas în planificarea călătoriei îl reprezintă lista de activități pe care turistul le va face de unul singur. „Cele mai scumpe servicii de spa pe care românii le vor găsi sunt în Male, dar există și locuri în care pot găsi prețuri cu adevărat interesante. În Denpasar și Agadir, prețurile în medie sunt cele mai mici – 19 euro și, respectiv, 23 de euro. În ceea ce privește prețul pentru o cafea sau o masă la un restaurant ieftin, românii nu ar trebui să își facă griji, prețurile fiind similare cu cele din țară”, mai arată analiza momondo.

Momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/90-47640.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/90-47640-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv