Ghiță intenționează să depună un memoriu prin care să solicite suspendarea procedurilor de extrădare din cauza că acestea se bazează pe probe falsificate de procurorii de la DNA Ploiești.

Ghiță intentionează să depună și raportul Ministrului Justitiei prin care a cerut revocarea Codrutei Kovesi.

Reamintim că în acest raport, la punctele 17 și 20, Tudorel Toader descrie pe larg situația de la DNA Ploiești precum și a procurorilor care i-au făcut dosarele lui Ghiță.

Dacă această strategie a lui Ghiță va reuși, Ministrul Tudorel Toader se va afla într o postură extrem de dificilă, trebuind să explice în Serbia de ce dorește extrădarea unui cetățean pe baza unor probe false.

Este evident că autoritățile din Serbia au deja informații despre ilegalitățile comise de către DNA Ploiești în dosarele lui Ghiță și că au cerut date suplimentare. Foarte probabil și Victor Ponta, consilierul președintelui Vucic, a explicat autorităților sârbe natura politică a acuzațiilor aduse lui Sebastian Ghiță.

Rămâne de văzut dacă strategia lui Tudorel Toader va fi una care să-l încurce pe Ghiță sau una care să-l ajute pe acesta, însă este evident că turnura complicată pe care au evoluat lucrurile după raportul Ministrului Justiției și după verificările Inspecției Judiciare reprezintă un avantaj pentru Sebastian Ghiță.

Tag-uri:
ghita, dna, ploiesti, tudorel, toader, serbia


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1261.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1261-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Ghiță intenționează să depună un memoriu prin care să solicite suspendarea procedurilor de extrădare din cauza că acestea se bazează pe probe falsificate de procurorii de la DNA Ploiești. Ghiță intentionează să depună și raportul Ministrului Justitiei prin care a cerut revocarea Codrutei Kovesi. Reamintim că în acest raport, la punctele...

Preluat de la EVZ