Puigdemont a fost reţinut în momentul în care a trecut graniţa în Germania dinspre Danemarca, în drumul său spre Belgia, unde fugise de autorităţile spaniole. Acum, acesta se află într-o secţie de poliţie din Germania, susține avocatul său, Jaume Alonso-Cuevillas, potrivit DPA.

Poliţia din oraşul Kiel din nordul Germaniei a confirmat că Puigdemont este în arest.

Acțiunea survine la o zi după ce poliţia finlandeză a anunţat că a primit un mandat internaţional de arestare a fostului lider catalan Carles Puigdemont, care se află într-o vizită în această ţară nordică.

Un judecător al Curţii Supreme spaniole a confirmat vineri trimiterea în judecată a 13 lideri separatişti catalani, printre care şi Carles Puigdemont, pentru „rebeliune”, infracţiune pasibilă de închisoare între 25 şi 30 de ani.

Un judecător al Curţii Supreme spaniole a confirmat vineri trimiterea în judecată a 13 lideri separatişti catalani, printre care şi Carles Puigdemont, pentru ‘rebeliune’, infracţiune pasibilă de închisoare între 25 şi 30 de ani.

În total, 25 de politicieni separatişti vor fi judecaţi pentru rebeliune, deturnare de fonduri sau nesupunere, a precizat judecătorul. Cinci dintre ei au fost arestaţi vineri, printre care şi candidatul pentru postul de şef al executivului din Catalonia, Jordi Turull.

Curtea Supremă a Spaniei a decis, vineri, arestarea a cinci lideri separatişti din Catalonia, inclusiv a candidatului pentru funcţia de premier, Jordi Turull, până la finalizarea proceselor pentru răzvrătire şi rebeliune, relatează site-ul BBC News.

Tag-uri:
puigdemont, kiel, germania


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1258.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1258-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Puigdemont a fost reţinut în momentul în care a trecut graniţa în Germania dinspre Danemarca, în drumul său spre Belgia, unde fugise de autorităţile spaniole. Acum, acesta se află într-o secţie de poliţie din Germania, susține avocatul său, Jaume Alonso-Cuevillas, potrivit DPA. Poliţia din oraşul Kiel din nordul Germaniei...

Preluat de la EVZ