Bună Vestire este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, fiind una dintre sărbătorile pentru care Biserica acordă dezlegare la pește, indiferent în ce zi ar cădea această.

Potrivit tradiției, dacă primul cântec al cucului era auzit pe stomacul gol, în spatele omului, era semn rău: „Cucu-n spate mi-a cântat/ și moartea m-a săgetat!”.

Totodată, tradiția spune că omul trebuie să numere cucul își cânta numele, număr care ar descoperi câți ani mai avem de trăit. Flăcăii și fetele îl întrebau pe cuc când se vor căsători: „Cucule voinicule/ Câți ani îmi vei da/ pan’ m-oi însura (mărită)?” Dacă se întâmplă că după rostirea acestor cuvinte, cucul să cânte, cântecul sau echivala cu un an de astepare. Dimpotrivă, dacă el tăcea, tăcerea să era semn că avem de-a face cu o căsătorie grabnică, scrie Antena3.ro

În același timp, craca pe care a cântat cucul de ziua să, era tăiată și pusă în scăldătoarea fetelor, în speranța că flăcăii nu le vor ocoli.

Tot astăzi, este strict interzis să dormi prea mult în această zi căci în cazcontrar vei fi somnoros de-a lungul întregului an.

O altă superstiție spune că nu este bine să cauți păsările de ouă în această zi sau să le pui sub cloșca căci altfel puii vor ieși schimonosiți, cu două capete, sau se vor îmbolnăvi. Totodată, ouăle ouate de Bună Vestire nu se păstrează și nici nu se consumă.

Evita sub orice formă să te cerți în această zi ori altfel vei avea parte de gâlcevi de-a lungul întregului an.

Tag-uri:
vestire, buna vestire, sarbatoare, traditii, interdictii


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1244.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1244-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Bună Vestire este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, fiind una dintre sărbătorile pentru care Biserica acordă dezlegare la pește, indiferent în ce zi ar cădea această. Potrivit tradiției, dacă primul cântec al cucului era auzit pe stomacul gol, în spatele omului, era semn rău: „Cucu-n spate mi-a...

Preluat de la EVZ