Fostul lider catalan Carles Puigdemont a reușit să evite aplicarea unui mandat internațional de arestare emis de Spania, avocatul său anunțând că acesta a părăsit Finlanda pentru a se întoarce în Belgia, informează site-ul cotidianului The Guardian.

“Confirm că președintele Puigdemont nu se mai află în Finlanda”, a declarat avocatul acestuia, Jaume Alonso Cuevilla, pe pagina sa de Twitter.

Deputatul finlandez Mikko Karna a confirmat că a primit “informații conform cărora Carles Puigdemont a părăsit Finlanda și a plecat spre Belgia”.

“Puigdemont mi-a transmis astăzi că va coopera cu autoritățile din Belgia”, a adăugat avocatul Karna.

Curtea Supremă de la Madrid a emis, vineri, mandate internaționale de arestare pentru șase politicieni catalani care au fugit în străinătate, inclusiv fostul premier Carles Puigdemon.

Biroul Național de Investigații din Finlanda (NBI) a confirmat că a primit un mandat internațional de arestare pe numele unui “cetățean spaniol care vizita Finlanda”.

“Am pierdut orice contact cu acea persoană și cu asistenții”, a declarat inspectorul Hannu Kauttu.

În total, Curtea Supremă de la Madrid a decis judecarea a 25 de politicieni separariști pentru rebeliune, delapidare și încălcarea dispozițiilor statului.

Cinci lideri catalani au fost arestați vineri, printre care se numără și Jordi Turull, candidatul pentru funcția de premier.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/arestarea-lui-carles-puigdemont-ratata-de-spanioli-fostului-lider-catalan-a-parasit-tara-care-primise-mandatul-international-pe-numele-sau-unde-s-ar-afla-acum-47635.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/arestarea-lui-carles-puigdemont-ratata-de-spanioli-fostului-lider-catalan-a-parasit-tara-care-primise-mandatul-international-pe-numele-sau-unde-s-ar-afla-acum-47635-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv