Evenimentul de tristă amintire a avut loc prin Ordonanța de clasare intitulată Ordonanța din 20 11 2017 în Dosarul Penal nr. 413/P/2014.

În comentariul meu recunoșteam că de existența acestei Ordonanțe de clasare, date pe șest, cum se întîmplă cu tot ce s-ar putea înscrie în lunga serie de eșecuri ale DNA, am aflat de la un camarad de sală de lectură la BAR , Florian Bulumac, cel care și-a făcut un scop al vieții din denunțarea incredibilului jaf care a fost privatizarea ALRO.

Florian Bulumac primise de la DNA Primise de la DNA adresa din 29 ianuarie 2018 prin care era informat sub semnătura lui Bogdan Marius Bulancea, procuror șef de secție la DNA despre Ordonanța de clasare. Furios, făcuse constestație la Ordonanță. După cum era de așteptat, contestația i-a fost respinsă.

Afacerea ALRO a fost înmormîntată.

A fost înmormîntată și comedia care a fost anchetarea penală, timp de 12 ani a Afacerii.

Despre felul în care a fost fentat în acești 12 ani denunțătorul Florian Bulumac s-ar putea scrie o carte.

Schița ei mi-a fost dată spre publicare de către însuși Florian Bulumac.

O public mai jos convins că va rămîne în istoria a ceea ce eu am numit folosirea lupte împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote:

Adevărul cu privire la clasarea dosarului DNA nr. 54 / P / 2005 (cazul ALRO)

La sfârșitul anului 2017 am primit Ordonanța din 20.XI.2017 emisă de DNA cu privire la clasarea dosarului DNA nr. 413 / P / 2014. Ordonanța poartă semnătura actualului procuror de caz d-na Enache Aurelia, care a preluat respectivul dosar în urma înlăturării d-nei Mihaela Moraru-Iorga.

Fac următoarele precizări:

La data de 17.03.2014 procurorul de caz, d-na Moraru, care încerca să soluționeze dosarul nr. 54 / P / 2005, prin ordonanță clasează o plângere de mită depusă în acest dosar, ce viza un director de la ALRO Slatina. Prin aceeași ordonanță s-a dispus disjungerea cauzei privind pe cei patru inculpați, cercetați încă din luna martie 2011 în această cauză. Dosarul rezultat în urma acestei disjungeri a fost înregistrat sub nr. 413 / P / 2014 și repartizat tot d-nei Mihaela Moraru-Iorga, fără a fi soluționat până la destituire; apoi procurorul care i-a urmat, l-a clasat, zice dânsa, în urma intervenției prescripției răspunderii penale.

Conducerea DNA probabil s-a bucurat că a scăpat de un dosar care mai avea o lună și împlinea 15 ani! Dosarul 413 / P / 2014 este un dosar recent, așa că nu strică imaginea…

Dosarul 54 / P / 2015 are la bază un denunț depus de subsemnatul la Poșta Română în ziua de 19.12.2002. Am demonstrat matematic și juridic că Statul român a fost păgubit cu circa 300 mil. USD cu ocazia privatizării societăților ALRO și ALPROM, ambele din Slatina. DNA a găsit o pagubă de numai 76.429.599 USD!

Exagerez dacă declar că avem un dosar – 54 / P / 2005 sau 413 / P / 2014 – care a eșuat răsunător / rușinos urmare a unei suspiciuni rezonabile de obstrucționare premeditată a Justiției și a unui management defectuos care s-a făcut că nu vede cum trece timpul în favoarea inculpaților?

Mai pun o întrebare: există vreo legătură între lipsa de celeritate, sau chiar nelucrarea timp îndelungat a dosarului nr. 54 / P / 2005, în care este depus și un denunț împotriva d-lui Victor Ponta încă din trimestrul IV al anului 2010, bazat pe art. 23(1) din legea nr. 78/2000? Nu pot să nu remarc faptul că d-na Laura Codruța Kövesi a fost numită Procuror Șef DNA la propunerea d-lui Ponta, la acea vreme prim-ministru.

Eu, totuși, nu cred că s-a ajuns la această clasare răsunătoare, având la bază o coincidență. Dar de un lucru sunt sigur: d-na Procuror Șef a fost total nereceptivă la sesizările subsemnatului. Fără nicio ezitare spun că acest dosar DNA a eșuat răsunător și cu complicitatea Inspecției Judiciare, care în urma sesizărilor subsemnatului a dat niște rezoluții ilegale de clasare, fără o cercetare proprie.

Imediat după numirea d-nei Laura Codruța Kövesi în fruntea DNA, am considerat că trebuie s-o informez despre dosarul 54 / P / 2005 că lucrurile nu merg bine, consemnând următoarele (petiția 5454 / 14.06.2013):

– deoarece procurorul de caz eludează art. 23(1) din legea nr. 78/2000, am depus la Înalta Curte de Casație și Justiție o Plângere care s-a constituit în dosarul nr. 7325 / 1 / 2012; procesul l-am pierdut deoarece DNA, în întâmpinarea depusă în acest dosar, încheie cu sintagma „Cercetările nu au fost finalizate”, instanța înțelegând că cei care aveau obligația să vegheze asupra respectării legilor privatizării – conducătorii Corpului de Control al Primului-Ministru, sunt cercetați, în speță, dl. Victor Ponta. Această întâmpinare este semnată de dl. Doru Țuluș și de d-na Mihaela Moraru;

– vechimea dosarului ajunsese la 10,5 ani;

– petițiile adresate DNA până la numirea Domniei Sale în fruntea DNA, toate fiind critici/ proteste n-au avut niciun rezultat.

Deoarece în urma acestei sesizări nu s-a observat nicio schimbare în ceea ce privește extinderea cercetărilor asupra celor puși să vegheze la respectarea legilor privatizării, m-am adresat d-nei Kövesi, douăzeci și unu de luni mai târziu (4520 / 12.03.2015). Acum, cu toată părerea de rău, a trebuit s-o informez și să-i spun adevărul despre d-na Mihaela Moraru; este vorba de două declarații pe care le-a făcut cu ocazia unor audiențe pe care mi le-a acordat:

– Daniel Morar, fostul Procuror Șef al DNA, a dorit să-i ia dosarul nr. 54 / P / 2005, dar urmare intervenției sale – „îl știți pe dl. Bulmac, o să facă scandal până la CEDO” –, s-a renunțat;

– la insistențele subsemnatului de a-l cerceta pe dl. Victor Ponta, neavând argumente juridice, a exclamat: „nu pot face acest lucru; vă dați seama cum ar putea să acuze DNA pe toate canalele media?”

M-am simțit îndreptățit să cer, cu prilejul acestei petiții, următoarele:

– finalizarea cercetărilor în dosarul 54 / P /2005, chiar și printr-un NUP, înainte de a fi prescris; se scurseseră atunci „numai” 12 ani și 2 luni;

– să dispună măsuri ca această lipsă de celeritate să nu aibă ca unic și exclusiv scop, prescrierea faptelor;

Tag-uri:
alro, dna


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1235.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1235-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Evenimentul de tristă amintire a avut loc prin Ordonanța de clasare intitulată Ordonanța din 20 11 2017 în Dosarul Penal nr. 413/P/2014. În comentariul meu recunoșteam că de existența acestei Ordonanțe de clasare, date pe șest, cum se întîmplă cu tot ce s-ar putea înscrie în lunga serie de eșecuri...

Preluat de la EVZ